Alegeri 2020. Câți bani câștigă fiecare membru în parte al unei secții de votare

La alegerile parlamentare, la fel ca şi la locale, cei care vor asigura buna funcționare a secțiile de votare vor fi recompensați cu sume cuprinse între 100 și 1.250 lei.

Author: Matei Vaihan joi 17 septembrie 2020 , 16:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La începutul anului, Guvernul României a dat o hotărâre care se referă la stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale din toamna lui 2020.

La articolul 6 al documentului se face referire la câți bani vor primi membrii birourilor electorale, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar ce vor asigura buna funcționare a acestora.

Alegeri locale 2020
Imagine dintr-o secție de votare, la alegerile de acum 4 ani

Astfel, s-a stabilit ca președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare să primească, pentru activitatea desfăşurată în cadrul unui tur de scrutin, o indemnizaţie în valoare de 1.250 de lei. Locțiitorii acestora și operatorii de calculator vor încasa 1.000 de lei, tot pentru un tur de scrutin. Ceilalți membri ai birourilor electorale vor primi o indemnizație în valoare de 500 de lei.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea! Cum vor vota cei din diaspora

Citeste si: Ce bogat era politicianul care a murit după ce s-a înecat la masă, cu o bucată de pepene! Marian Iordache și soția aveau trei terenuri și două apartamente! EXCLUSIV

Citeste si: Rareş Bogdan: „Toate oraşele mari vor fi ale PNL”

La alegerile din 2020, statisticienii vor avea indemnizații de 100, 150 și 200 lei

De asemenea, membrii Biroului Electoral Central vor încasa, pentru fiecare zi de activitate, o indemnizație de 250 de lei. Statisticienii și personalul tehnic auxiliar al acestuia primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 200 de lei. Membrii birourilor electorale de circumscripție județeană și ai biroului electoral de circumscripție a municipiului București primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 200 de lei.

Statisticienii și personalul tehnic auxiliar ai birourilor electorale de circumscripție județeană și ai biroului electoral de circumscripție a municipiului București primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 150 de lei. Președinții și locțiitorii birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 150 de lei. Ceilalți membri ai birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală, informaticienii și personalul tehnic auxiliar ai acestora primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 100 de lei.

Alegeri 2020
Cabinele de vot îi așteaptă pe alegători


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si