UPDATE. Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,49% dintre voturi.

PAS este urmat de blocul comuniștilor și socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon având 27,38% dintre voturi.

Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic Șor, creditat cu 5,78% dintre voturi.

Blocul Electoral Renato Usatîi are doar 4,11% și nu va intra în parlament, potrivit datelor preliminare.

Partidul lui Maia Sandu deține majoritatea în Parlament

Știrea inițială. După numărarea voturilor din 1.614 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) îînregistra un procent de 46,73% din voturi, depăşind Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, care au fost susţinuţi de doar 31,33% din electorat.

Citeste si: Ludovic Orban: „Îi îndemn pe cetăţenii moldoveni să iasă în număr cât mai mare la vot, astăzi, pentru că de acest vot depinde viitorul democratic al Republicii Moldova”

Datele inițiale Comitetului electoral central arătau că Partidul Politic "Şor" a beneficiat de susţinerea a 6,97% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral "Renato Usatîi", cu 4,31% din voturile alegătorilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pe următoarele locuri se aflau Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr- 2,45%, Partidul Democrat din Moldova- 2,19%, Partidul Acasă Construim Europa- 1,34%.

Citeste si: Alegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu: „Am votat pentru un Parlament cinstit cu care să pot să lucrez”

Maia Sandu: „Am votat pentru un Parlament cinstit cu care să pot să lucrez”

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a votat duminică în cadrul alegerilor anticipate, pentru o nouă componență a Parlamentului. Tot ea a afirmat că alegerile parlamentare nu mai sunt despre puterea politicienilor, ci despre puterea oamenilor, potrivit agora.md.

„Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor. Vreau să-i încurajez pe oameni să creadă în puterea lor. Este o zi importantă, în care cetăţenii se pot elibera de hoţi. Parlamentul administrează banii ţării, de aceea trebuie să fim atenţi cui încredinţăm banii ţării. De alegerea noastră depinde ce fel de legi vor vota următorii parlamentari. Am votat pentru un Parlament cinstit cu care să pot să lucrez”, a declarat Maia Sandu. 

Citeste si: Biografia președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Câți ani are, educație, familie și copii

Se conturează o victorie zdrobitoare a Maiei Sandu în alegeri după numărarea a peste 80% din secţii: a trecut de 47% cu partidul ei[Sursa foto: Twitter]

Alegeri anticipate în Republica Moldova

Cetăţenii din Republica Moldova au ales prin vot, duminică, o nouă componenţă a Parlamentului, mai exact organul reprezentativ suprem al poporului şi unica autoritate legislativă a statului. Acestea sunt alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenţei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Pentru cele 101 locuri din Parlament au candidat aproape 1.800 de persoane, reprezentanţi au unor partide, ai unor blocuri electorale, dar şi un independent. Peste 3,2 milioane de persoane au fost aşteptate la urne, în 2.150 de secţii de votare, dintre care 12 în România.

La secțiile de votare din diaspora, cozile au fost uriașe, zeci de mii de moldoveni așteptând ore întregi pentru a-și exprima dreptul constituțional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si