Lucian Bode, anunț de ultim moment despre posturile scoase la concurs în MAI

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că în principiu au fost scoase la concurs 153 de posturi de conducere în structurile MAI și urmează ca alte 850 de posturi să fie scoase la concurs din trei structuri: Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră.

Author: Alina Raducu duminică 11 iulie 2021 , 19:50

Lucian Bode, anunț de ultim moment despre posturile scoase la concurs în MAI
Lucian Bode, anunț de ultim moment despre posturile scoase la concurs în MAI[Sursa foto: Facebook Lucian Bode]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În prima etapă au fost 153 de posturi scoase la concurs, la nivel naţional, pe 8 structuri. Acum scoatem 850 pe trei structuri, Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră, de la bază şi până la vârf.

Cu sigurnaţă şi Sibiulare astfel de posturi în interiorul celor 850 pentru că eu le-am cerut şefilor de structuri să vină cu o etapizare şi să vină în funcţie de urgenţă”, a precizat Lucian Bode, duminică, la Sibiu.

Lucian Bode, despre posturile scoase la concurs în MAI: „Acum scoatem 850 pe trei structuri, Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră”

Tot Ministrul a mai menționat că unele anomalii din legislaţie au fost eliminate.

Lucian Bode, anunț de ultim moment despre posturile scoase la concurs în MAI
Lucian Bode, anunț de ultim moment despre posturile scoase la concurs în MAI[Sursa foto: Facebook Poliția Română]

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Estimăm că avem în spatele unui caz pozitiv, probabil de la două până la cinci persoane”

”Dacă avem un inspector-şef împuternicit la Poliţie, un an, se practica după un an era trecut adjunct şi era împuternicit şef.

Mai trecea un an. După ce trecea şi al doilea an putea fi doar desemnat conform reglementărilor în vigoare. Şi nu era în regulă nici împuternicit, nici desmenat. Acolo unde s-au epuizat toate posibilităţile legale de a desemna la conducerea respectivei instituţii pe colegul care îndeplineşte aceste condiţii, că asta e o altă problemă, că nu sunt mulţi care îndeplinesc condiţiile, atunci acolo avem prioritate zero din punctul meu de vedere şi am scos primele posturi de inspector-şef, la concurs”, a mai adăugat Lician Bode.

Citeste si: Ludovic Orban: „Îi îndemn pe cetăţenii moldoveni să iasă în număr cât mai mare la vot, astăzi, pentru că de acest vot depinde viitorul democratic al Republicii Moldova”

Ministrul de Interne a mai declarat că la ISU există 37 de locuri libere pentru posturile de şefi de Inspectotare şi adjuncţi.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si