Rafila o acuză pe Ioana Mihăilă că nu a răspuns întrebărilor care i-au fost puse şi anume cele legate de tergiversarea raportului privitor la decesele de COVID, cât şi diferenţele din bazele de date de la Ministerul Sănătăţii de circa 30% în numărul deceselor. Deputatul PSD a mărturisit că foarte mulți oameni sunt nemulțumiți din cauza declaraţiilor contradictorii ale autorităţilor cu privire la cifrele legate de numărul de pacienţi. Există nemulțumiri și în rândul testărilor, registrelor celor vaccinaţi şi a deceselor provocate de coronavirus.

Ce a transmis deputatul PSD Alexandru Rafila

„Gestionarea cu succes a pandemiei de COVID-19 depinde de încrederea populaţiei în autorităţile publice şi în personalul medical. Dacă în cazul personalului medical este evidentă încrederea populaţiei în profesionalismul arătat în cele 14 luni ale pandemiei, nu acelaşi lucru se poate spune despre autorităţile publice. Punerea la îndoială în repetate rânduri a cifrelor referitoare la testare, la numărul de pacienţi, registrele privind persoanele vaccinate prin declaraţii contradictorii şi cifre eronate, au creat un val de nemulţumire în rândul populaţiei”, a spus, luni în plenul Camerei, la dezbaterea „Ora Guvernului”, Alexandru Rafila.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important despre evoluția numărului de cazuri COVID-19 în România

Rafila a anunțat că ministrul Sănătăţii a prezentat în plen doar datele din raportul comisiei deja public, însă nu a explicat de ce a fost tergiversată publicarea raportului timp de o săptămână sau de ce există diferenţe în numărul deceselor de COVID în cele două baze de date ale MS de aproape 30%.

Citeste si: Ministrul Sănătății a prezentat raportul privind decesele cauzate de COVID-19 (VIDEO)

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro

Medicul Alexandru Rafila acuză că nu se face o evaluare periodică pentru a fi eliminate erorile din platforme. De asemenea, susține că Mihăilă nu a răspuns nici cine din minister e responsabil de această situaţie sau dacă au fost aplicate sancţiuni.

Ioana Mihăilă le-a răspuns imediat social-democraților

Ioana Mihăilă a răspuns acuzaţiilor social-democraţilor, în plenul de luni al Camerei Deputaţilor. „Pentru publicarea datelor nu am tergiversat, ci am solicitat şi primit clarificări, pentru că noi primează exactitatea datelor şi nu rapiditatea lor. În mandatul lui Vlad Voiculescu au fost evidenţiate diferenţe care s-au accentat în acele perioade în care valurile pandemice au fost mai important. Aţi întrebat despre intervenţiile in bazele de date. Acele modificări care au fost realizate după ce colegii mei au asigurat diferenţele urmăreau asigurarea corectitudinii datelor, nu urmăreau îngreunarea. Au fost scoase câmpurile care erau greu de completat. Vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplină a acestora. Aţi întrebat dacă numărul de decese a influenţat măsurile de restricţiei. Măsurile de restricţie au fost luate pe baza incidenţei raportate”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut declarații după ce s-a depăşit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în 24 de ore. Anunțul Ioanei Mihăilă

alexandru rafila acuzații dure către ioana mihăilă
Ministrul Sănătății - Ioana Mihăilă.[Sursa foto: Facebook]

Ministrul a mai spus că MS nu va începe o vânătoare a vinovaţilor, iar aceste diferenţe în raportarea deceselor arată că sistemul are sincope şi este necesară o reformă în sistemul de sănătate.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citeste si: Ministrul Sănătății: "S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie"

„Deja am publicat ordinul care modifică fluxurile din spitalele COVID şi am solicitat spitalelor şi DSP să îşi reducă numărul de paturi COVID şi să reducă numărul de pacienţi COVID, astfel încât astăzi pandemia ne permite să răsuflăm şi să avem grijă de oameni. Nu vom începe o vânătoare a vinovaţilor, dar avem la dispoziţie informaţiile necesare pentru a lua măsurile care se impun şi avem încă o dată dovada că sistemul are sincope şi că reforma este necesară şi asta vrem să facem – reformă în sistemul de sănătate”, a completat Mihăilă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si