Alexandru Rafila, precizări în legătură cu demiterea Ministrului Sănătății

Alexandru Rafila a făcut mai multe declarații despre fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Medicul precizează că fostul ministru a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Author: Alina Raducu joi 15 aprilie 2021 , 07:19

Alexandru Rafila, precizări în legătură cu demiterea Ministrului Sănătății
Alexandru Rafila, precizări în legătură cu demiterea Ministrului Sănătății[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul mai spune că Vlad Voivulescu ar fi schimbat condiţiile de concurs pentru ca unul dintre consilierii săi să poată ocupa o funcție în cadrul acestei Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Rafila anunță că Vlad Voiculescu a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică 

”Tărăşania asta ar fi avut şi o continuare pentru că, după ce colegii de la INSP au avut obiecţii şi pe acest ordin şi la alte poziţii ale Ministerului Sănătăţii, şi obiecţii profesionale, nu obiecţii subiective, s-a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri, la Digi24.

Citeste si: Prefectul Capitalei, despre noul ordin privind carantinarea: „Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic...”

Rafila a afirmat că Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, a modificat anumite reguli ale unui concurs pentru ca un consilier să ocupe un post la INSP, specificând că poate dovedi acest lucru prin actele semnate de ministru.”Domnul ministru a schimbat, şi pot să vă pun la dispoziţie documentele semnate de domnul ministru, mai multe ordine prin care a modificat condiţiile de concurs, încât unul dintre consilierii lui să poată să ocupe această poziţie, a anulat comisia de concurs, a modificat şi condiţiile legate de organizarea concursului în scopul de a genera un control asupra INSP care era un control politic, nu era vorba de un control profesional”, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Citeste si: Au sosit primele 60.000 de doze de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson. Serul se află în plin scandal legat de efectele adverse pe care le are


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si