Alexandru Rafila, despre un posibil nou val de COVID în România: „Vom avea vaccinuri adaptate”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, astăzi, că un nou val de COVID-19 în România este posibil, însă îi vom face față.

Alexandru Rafila, despre un posibil nou val de COVID în România: „Vom avea vaccinuri adaptate”
In articol:
- Există niște obligații contractuale
- Directorul OMS avertizează că suntem ''din ce în ce mai orbi'' la transmiterea COVID-19
- Directorul OMS ne avertizează cu privire la relaxarea mult prea bruscă
Există niște obligații contractuale
„ E posibil să avem un nou val, însă vom avea vaccinuri adaptate, există nişte obligaţii contractuale”, a declarat ministrul Sănătăţii.
De asemenea, despre vaccinuri, ministrul a precizat că, în prezent există probleme de depozitare.
„ Se poartă discuţii cu partenerii noştri, sunt probleme depozitare. La Cantacuzino (n.r. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino) şi alte spaţii nu mai sunt locuri ”, a mai explicat Alexandru Rafila.
Directorul OMS avertizează că suntem ''din ce în ce mai orbi'' la transmiterea COVID-19
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) susţine că lumea întreagă este "oarbă" cu privire la răspândirea COVID-19 din cauza ratelor în scădere ale testării.
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Citeste si: Adenovirusul este posibila cauză a cazurilor misterioase de hepatită la copii
"Pe măsură ce numeroase ţări reduc testarea, OMS primeşte din ce în ce mai puţine informaţii despre transmitere şi secvenţiere", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul OMS din Geneva.
Directorul OMS ne avertizează cu privire la relaxarea mult prea bruscă
"Acest lucru ne face din ce în ce mai orbi faţă de modurile de transmitere şi evoluţia" virusului, a subliniat el, transmite Reuters.
Și ratele de testare au scăzut cu 70% până la 90%.
Bill Rodriguez, directorul executiv al FIND, o organizaţie de ajutor global ce colaborează cu OMS pentru extinderea accesului la testare, a precizat că ratele de testare au scăzut cu 70% până la 90%.
„ Avem o abilitate fără precedent de a şti ce se întâmplă. Şi cu toate acestea, în prezent, pentru că testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lăsa garda jos, devenim orbi faţă de ceea ce se întâmplă cu acest virus ”, a declarat el.

