Alexandru Rafila, despre un posibil nou val de COVID în România: „Vom avea vaccinuri adaptate”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, astăzi, că un nou val de COVID-19 în România este posibil, însă îi vom face față.

Author: Laura Macovei miercuri 27 aprilie 2022 , 15:35

Alexandru Rafila, despre un posibil nou val de COVID în România: „Vom avea vaccinuri adaptate”

Alexandru Rafila, despre un posibil nou val de COVID în România: „Vom avea vaccinuri adaptate”

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătății a aformat posibilitatea unui nou val de COVID în România, însă a asigurat că vaccinurile vor fi adaptate. 

Există niște obligații contractuale

E posibil să avem un nou val, însă vom avea vaccinuri adaptate, există nişte obligaţii contractuale”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Codiții mizere pentru elevii care au participat la o olimpiadă în Timișoara: Mirosuri grele, de praf, de mucegai, de papuci nespălaţi, te întâmpină de la intrare

De asemenea, despre vaccinuri, ministrul a precizat că, în prezent există probleme de depozitare.

Se poartă discuţii cu partenerii noştri, sunt probleme depozitare. La Cantacuzino (n.r. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino) şi alte spaţii nu mai sunt locuri ”, a mai explicat Alexandru Rafila.

Directorul OMS avertizează că suntem ''din ce în ce mai orbi'' la transmiterea COVID-19

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) susţine că lumea întreagă este "oarbă" cu privire la răspândirea COVID-19 din cauza ratelor în scădere ale testării.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro

Citeste si: Adenovirusul este posibila cauză a cazurilor misterioase de hepatită la copii

"Pe măsură ce numeroase ţări reduc testarea,  OMS  primeşte din ce în ce mai puţine informaţii despre transmitere şi secvenţiere", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul OMS din Geneva.

Directorul OMS ne avertizează cu privire la relaxarea mult prea bruscă

"Acest lucru ne face din ce în ce mai orbi faţă de modurile de transmitere şi evoluţia" virusului, a subliniat el, transmite Reuters.

Și  ratele de testare  au scăzut cu 70% până la 90%.

Bill Rodriguez, directorul executiv al FIND, o organizaţie de ajutor global ce colaborează cu OMS pentru extinderea accesului la testare, a precizat că ratele de testare au scăzut cu 70% până la 90%.

Avem o abilitate fără precedent de a şti ce se întâmplă. Şi cu toate acestea, în prezent, pentru că testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lăsa garda jos, devenim orbi faţă de ceea ce se întâmplă cu acest virus ”, a declarat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si