O țară apropiată Rusiei va introduce pedeapsa cu moartea. Condamnații sunt executați cu un glonț în cap

Parlamentul din Belarus a aprobat modificarea Codului Penal al țării pentru a introduce pedeapsa cu moartea pentru „tentativă de atac terorist”, relatează Interfax.

Author: Diana Bostan miercuri 27 aprilie 2022 , 15:02

Alexandr Lukasenko

Alexandr Lukasenko

[Sursa foto: Profimedia]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Camera Reprezentanților, camera inferioară a legislativului de la Minsk, a anunțat într-un comunicat remis presei că „proiectul de lege 'Cu privire la modificarea Codului penal al Republicii Belarus' a fost adoptat în două lecturi”.

Belarus introduce pedeapsa cu moartea pentru „tentativă” de terorism

Acest proiect de lege a fost pregătit pentru „a oferi un efect descurajant asupra elementelor distructive, precum și pentru a demonstra lupta hotărâtă a statului împotriva activităților teroriste”.

Citeste si: Un profesor român, care a fost închis opt ani, s-a întors acasă de sărbători: „E cea mai fericită zi din viața mea”

„Proiectul de lege propune modificări la Codul Penal al Republicii Belarus, prevăzând posibilitatea aplicării unei măsuri excepționale de pedeapsă sub forma pedepsei cu moartea pentru tentativa de a comite acte de terorism”, se arată în comunicat.

Belarus este ultima țară din Europa care mai practică pedeapsa capitală

Execuțiile sunt făcute în secret, iar cei condamnați sunt împușcați cu un singur glonț în cap.

Citeste si: Claudia Puican și Armin Nicoară fac eforturi intense să devină părinți: ,,E din ce în ce mai greu''- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Numărul exact al persoanelor executate în Belarus nu este cunoscut dar se crede că el era de ordinul sutelor încă înainte de izbucnirea  protestelor masive  împotriva lui Alexandr Lukașenko în august 2020.

Citeste si: Elena Udrea contestă decizia de extrădare în România

Până acum Codul Penal al Belarusului prevedea posibilitatea condamnării la moarte pentru terorism, nu și „tentative”. Sabotajul și uciderea unui ofițer de poliție pot fi de asemenea pedepsibile cu moartea.

În mod interesant, articolul 122 al Codului Penal bielorus prevede pedeapsa cu moartea pentru „lansarea și desfășurarea unui război de agresiune”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si