Camera Reprezentanților, camera inferioară a legislativului de la Minsk, a anunțat într-un comunicat remis presei că „proiectul de lege 'Cu privire la modificarea Codului penal al Republicii Belarus' a fost adoptat în două lecturi”.

Belarus introduce pedeapsa cu moartea pentru „tentativă” de terorism

Acest proiect de lege a fost pregătit pentru „a oferi un efect descurajant asupra elementelor distructive, precum și pentru a demonstra lupta hotărâtă a statului împotriva activităților teroriste”.

Citeste si: Un profesor român, care a fost închis opt ani, s-a întors acasă de sărbători: „E cea mai fericită zi din viața mea”

„Proiectul de lege propune modificări la Codul Penal al Republicii Belarus, prevăzând posibilitatea aplicării unei măsuri excepționale de pedeapsă sub forma pedepsei cu moartea pentru tentativa de a comite acte de terorism”, se arată în comunicat.

Belarus este ultima țară din Europa care mai practică pedeapsa capitală

Execuțiile sunt făcute în secret, iar cei condamnați sunt împușcați cu un singur glonț în cap.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Numărul exact al persoanelor executate în Belarus nu este cunoscut dar se crede că el era de ordinul sutelor încă înainte de izbucnirea  protestelor masive  împotriva lui Alexandr Lukașenko în august 2020.

Citeste si: Elena Udrea contestă decizia de extrădare în România

Până acum Codul Penal al Belarusului prevedea posibilitatea condamnării la moarte pentru terorism, nu și „tentative”. Sabotajul și uciderea unui ofițer de poliție pot fi de asemenea pedepsibile cu moartea.

În mod interesant, articolul 122 al Codului Penal bielorus prevede pedeapsa cu moartea pentru „lansarea și desfășurarea unui război de agresiune”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si