Alexandru Rafila: Fără concerte și activități cu public mare în 2020

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat la Digi24 că relaxarea restricțiilor după data de 15 mai va fi făcută gradual, însă multe dintre activități, mai ales cele cu public, precum spectacolele, nu vor fi reluate în 2020.

Author: Razvan Boboc marți 21 aprilie 2020 , 17:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„În ceea ce privește adunările, eu nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate, este o părere presonală. Probabil că între 50 și 100 de persoane o să fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spațiu.

Citeste si: OMS respinge teoriile privind ”construirea” noului coronavirus prin manipulare în laborator

Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare în aer liber eu nu cred și nu cred că o să fie în nicio țară”, a declarat Rafila, la Digi 24.

Citeste si: Prognoză sumbră a ONU. Milioane de oameni ar putea rămâne înfometați din cauza coronavirusului

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că autorităţile se gândesc la măsurile de relaxare după încheierea stării de urgenţă, în funcţie de evoluţia situaţiei, precizând că aceasta se va întâmpla treptat şi că va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii. Preşedintele a criticat un plaqn atribuit Institutului Matei Balş care includea izolarea persoanelor de peste 65 de ani, transmiţându-le acestora să stea liniştiţi, pentru că nimeni nu le va impune lucruri inumane.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, cel mai dur avertisment de până acum: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

El a mulţumit marţi românilor, autorităţilor, preoţilor pentru modul în care au respectat recomandările refritoare la distanţarea socială cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, a mulţumit medicilor pentru eforturi şi a condamnat cu fermitate manifestările violente, puţine, dar foarte vizibile din aceste zile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si