Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, la şedinţa de la Palatul Victoria, se va face o analiză rapidă a situaţiei actuale, după confirmarea primelor două cazuri cu varianta OMICRON a coronavirus. Ministrul precizează că se vor lua măsuri pentru a fi încetinită răspândirea noii variante, întrucât oprirea ei nu este posibilă. Rafila a precizat, de asemenea, că una dintre cele două persoane infectate nu are deloc simptome, iar cea de-a doua are simptome minime – mici acuze, dureri în gât.

Citeste si: VIDEO| Raed Arafat, avertisment despre varianta Omicron. "Situaţia este una serioasă. Va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă"

Ce a declarat Alexandru Rafila

„Este o şedinţă convocată de domnul prim-ministru, domnul Ciucă(...) Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri ca să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România”, a zis, duminică, Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

alexandru rafila măsuri oprire răspândire omicron

Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Cel mai mare focar de Omicron din Europa. Zeci de oameni s-au infectat după o petrecere de Crăciun, în Norvegia

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre tulpina Omicron: „Probabilitatea este mare, tocmai pentru că este o tulpină care prezintă multe mutaţii”

Premierul Nicolae Ciucă are, duminică, întâlnire la Guvern cu specialiştii din sistemul sanitar pentru a stabili măsurile care trebuie luate având în vedere că au fost confirmate deja primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2.

Întâlnirea este programată la ora 11.00.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră. Românii nu vor trebui să prezinte certificatul verde, pentru a participa la slujbele religioase: "Avem nevoie de suportul Bisericii"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si