Alianţa „România Demnă şi Puternică”, reacţie dură la declaraţiile oficialităţilor de la Budapesta: ”Să nu mintă şi să nu incite la dezbinare”

Alianţa „România Demnă şi Puternică” (ARDP) formată din CNMR şi ARMIS a emis un comunicat de presă prin care condamnă declaraţiile secretarului de stat maghiar Balázs Orbán la adresa României şi Uniunii Europene.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin joi 10 ianuarie 2019 , 17:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ARDP, formaţiune condusă de Bobby Păunescu şi Alexandru Cumpănaşu, condamnă cele mai recente declaraţii ale oficialităţilor de la Budapesta legate de România şi Uniunea Europeană, pe care le considera: ”atacuri furibunde si iredentiste”. Alianţa a emis un comunicat de presă care face referire la discursul lui Balázs Orbán, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, cu ocazia comemorării a peste două secole şi jumătate de la Masacrul de la Siculeni, când sute de persoane au fost executate în urma ordinului dat de autorităţile austriece de la Viena.

„Iar dacă un imperiu – fie că este vorba de Viena de acum 255 de ani, Bucureştiul acum pentru secui sau Bruxelles-ul în unele cazuri în relaţia cu noi toţi – nu respectă aceste lucruri, împotrivirea este legitimă, conform vechilor principii juridice(...) Guvernul Ungariei se străduieşte să sprijine eforturile depuse pentru apărarea drepturilor minorităţilor maghiare şi pentru obţinerea autonomiei” a explicat secretarul de stat ungar.

“Lipsa de reacţie a clasei politice din România care a asistat şi asistă impasibilă la declaraţiile provocatoare, mincinoase şi periculoase ale oficialilor maghiari m-a întristat şi m-a revoltat ca de fiecare dată. De aceea voi încerca să fiu la fel de dur ca adevărul şi la fel de neîndurător ca dreptatea şi să afirm ca Ion Raţiu, că existenţa noastră ca naţiune nu se discută, ci se

afirmă! Degeaba se răsucesc în mormânt eroii României Mari, toţi cei care au pierit cu arma în mână pentru eliberarea ţării sau cei care la Alba Iulia au oferit României Ardealul, pentru că Ungaria prin revizioniştii săi va pretinde mereu că tratatul de la Trianon a fost unul injust pentru ei şi că Ţinutul Secuiesc este al lor! Pe de altă parte, creşterea sentimentului naţionalist printre diaspora maghiară care trăieşte în regiune va rămâne în permanenţă o prioritate şi un cui al lui Pepelea, pentru oficialii maghiari.
Tocmai de aceea trebuie să fim fermi şi să sancţionăm aspru şi imediat orice atentat la istoria, demnitatea şi unitatea naţională, orice declaraţii şi acţiuni care încurajează extremismul, iredentismul şi revanşismul şi să facem de aşa natură încât prin reacţia noastră, oficialii unguri să accepte adevărul istoric, să nu mai mintă şi să nu mai incite la dezbinare, să înveţe să respecte românii şi leagănul românismului dar şi ceea ce n-au reuşit să înveţe până acum şi anume să facă diferenţa între democraţie şi autoritarism.
Trebuie să învăţăm cu toţii o lectie importantă: acolo unde există unitate va exista întotdeauna şi victorie”,
a declarat Alexandru Cumpănaşu, Preşedintele CNMR şi coPreşedinte al ARDP, în cadrul unui comunicat de presă.

„Guvernul de la Budapesta încearcă să sustragă atenţia de la problemele de reprezentare pe care le are în Ungaria, folosind vechea placă cu aşa numitul ţinut secuiesc, moldovenesc, oltenesc. Probabil nu sunt la curent cu proiectul prin care un număr de localităţi ce se află în aşa numitul Banat Sârbesc se mută în mod natural în zona Braşov,

Harghita şi Covasna”, a declarat Bobby Păunescu, Preşedintele ARMIS şi coPreşedinte al ARDP.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cătălin Botezatu se retrage de la masa juraților “Bravo ai stil! Celebrities” Cătălin Botezatu se retrage de la masa juraților “Bravo ai stil! Celebrities”
spotmedia.ro
De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin? De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin?
spotmedia.ro
Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer... Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer susținerea publică a liberalilor
b1.ro
Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!” Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si