Un regim alimentar bazat pe mâncăruri vegetale poate reduce riscul bolilor și poate chiar ajuta la obținerea unei vieți mai lungi, spun experții. Totuși, contează foarte mult ce fel de mâncare vegetală alegem să integrăm în regimul alimentar de zi cu zi.

Specialiștii spun că doar pentru că un produs este vegetal, acest lucru nu înseamnă că este automat și un aliment sănătos.

Citește și: VIDEO Doi bărbați, cu brânza, roșiile și cârnații în avion. Imaginile au ajuns pe tot internetul

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

mancare procesata, boli de inima, studiu

„Nu putem presupune că dacă un aliment este realizat pe bază de plante este automat și sănătos, până la urmă și zahărul este vegetal. Multe alimente care nu conțin produse de origine animală, care includ biscuiți, chipsuri, dulciuri și băuturi răcoritoare, sunt din punct de vedere tehnic pe bază de plante, dar nu ar fi considerate esențiale ca parte a unei diete sănătoase de către majoritatea oamenilor”, a precizat Duane Mellor, un dietician și profesor la Școala Medicală Aston în Birmingham, United Kingdom.

Consumul alimentelor ultraprocesate vegetale, la fel de nesănătos ca a celor de origine animală? 

În urma unui studiu recent, specialiștii au descoperit faptul că mâncărurile ultraprocesate, chiar dacă sunt realizate pe bază de plante, pot crește dramatic nivelul colesterolului rău și hipertensiunea, ceea ce poate duce la boli de inimă asociate acestor afecțiuni și chiar pot să scadă speranța de viață, notează CNN.

„Consumul de produse pe bază de plante poate fi benefic, acționând ca protecție împotriva problemelor de sănătate sau poate reprezenta un risc- totul depinde de nivelul de procesare al acestor alimente”,

a precizat Renata Levy, cercetător la Centrul de Cercetare în Nutriție Epidemiologică și Sănătate la Universitatea din São Paulo, în Brazilia.  

Citește și: El este Cosmin, românul care a fost ucis în Congo. Plecase în Africa să strângă bani pentru casa pe care și-o dorea

mancare procesata, boli de inima, studiu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si