Preluarea puterii în Afganistan de către talibani a însemnat îngrădirea anumitor libertăți pentru oameni, dar mai ales pentru femei. Însă talibanii au introdus o serie de interdicții ce vizează și bărbații. Astfel au interzis frizeriilor să scurteze bărbile bărbaților.

Frizeriile nu au voie să radă sau să tundă barba bărbaților

Talibanii au început cu frizeriile din provincia afgană Helmand. Frizerii nu au voie să tundă barba bărbaților afgani, acest lucru fiind interzis de către legea islamică.

Restricțiile asupra frizeriilor au fost extinse și în capitala Kabul. Cei ce vor încălca aceste reguli va fi pedepsit.

Deși la preluarea puterii au promis un regim de guvernare mai relaxat, talibanii au revenit la vechile pedepse ale grupului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Afganistanul se întoarce la vechile pedepse. Liderul talibanilor a declarat: ”Nimeni nu ne va spune cum ar trebui să fie legile noastre”

Patru presupuși răpitori au fost împușcați și spânzurați pe străzile din Herat

De la preluarea puterii, talibanii au îngrădit drepturile femeilor, au reintrodus pedepsele extreme și execuțiile. Talibanii sunt de părere că toată lumea trebuie să respecte legea Sharia în ceea ce privește tunsul și barba: "Nimeni nu are dreptul să se plângă".

"Luptătorii continuă să vină și să ne ordone să nu mai tundem barba. Unul dintre ei mi-a spus că pot trimite inspectori sub acoperire pentru a ne prinde", a declarat un frizer din kabul.

Un alt frizer a declarat pentru BBC: „Mulți ani, în salonul meu tinerii au venit ca să se tundă și să se bărbierească după dorința lor, și să arate la modă. Nu are rost să mai continui această afacere!”.

Citeste si: Oficial taliban: Femeile afgane nu ar trebui să aibă voie să lucreze alături de bărbaţi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si