Alte 45 de noi cazuri de infectare cu tulpina britanică COVID descoperite în România

Încă 45 de infectări cu noua tulpină venită din Marea Britanie a Coronavirusului au fost descoperite în urma secvențiierilor virusului. Până acum au fost analizate 90 de probe, iar aproape jumătate dintre ele sunt pozitive, procentul fiind în creștere.

Author: Alina Raducu joi 18 februarie 2021 , 16:46

Alte 45 de noi cazuri de infectare cu tulpina britanică COVID descoperite în România
Alte 45 de noi cazuri de infectare cu tulpina britanică COVID descoperite în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Specialiștii au analizat 90 de probe aleatorii, iar jumătate dintre ele conțin tulpina originară din Marea Britanie.

Conform clinici specializate, mutațiile specifice tulpinilor provenite din Africa de Sud sau Brazilia nu au fost identificate momentan în țara noastră, fiind depistate însă până acum 79 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie, dintr-un total de aproximativ 500 probe analizate.

Declarațiile unui specialist în legătură cu noile cazuri de infectare cu tulpina britanică a virusului SARS Cov-2

„Dacă în urmă cu două săptămâni anunțam că prevalența cazurilor identificate cu tulpina britanică este de 26,6% pe lotul analizat la acel moment, acum procentul aproape s-a dublat, 50% din probele analizate în lotul curent conținând tulpina B1.1.7, cunoscută ca având originea în Marea Britanie. Considerând că eșantionul analizat este reprezentantiv, datele confirmă dinamica anticipată în rundele anterioare de secvențiere și faptul că, cel mai probabil, această tulpină a devenit deja varianta dominantă

în marile orașe ale țării, urmând, cel mai probabil, să devină tulpina cu cea mai mare frecvență în următoarele 3-5 săptămâni la nivel național. Astfel, România ar fi printre primele țări din Uniunea Europeană în care predomină varianta britanică a coronavirusului. Pe de altă parte, este de precizat faptul că, deși rata de transmitere a noii tulpini este una ridicată, păstrarea unui platou în ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate zilnic și diminuarea numărului de cazuri grave în secțiile de ATI sugerează că măsurile luate de autorități, respectiv carantinarea pe zone în funcție de prevalența locală a infectărilor, au funcționat și probabil vor trebui menținute în continuare”, a spus Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

Cele 90 de probe au fost analizate în perioada 3-11 februarie de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galați – 2 cazuri, Timișoara – 6 cazuri, Cluj- 3 cazuri, Focșani – 1 caz, Ploiești – 1 caz, Pitești -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz.

Citeste si: Bilanț coronavirus, joi 18 februarie. Şase judeţe au peste 100 de cazuri noi

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si