Alte două localități din ILFOV intră în carantină

Cele două localități din județul Ilfov, Popeşti-Leordeni şi comuna Tunari intră în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri seară, din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu SARS-COV-2. În oraşul Popeşti-Leordeni, incidenţa a ajuns la 7,4 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar la Tunari la 7,36.

Andreea Bolocan, vineri 19 martie 2021 , 14:14

localitati carantinate ILFOV
Carantină ILFOV
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară: Hotărârea nr.

35 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 36 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Tunari, cu satele aparţinătoare Tunari şi Dimieni, judeţul Ilfov", a arătat, vineri, Prefectura Ilfov.

Măsura crantinării intră în vigoare de vineri seară

Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii. Ca urmare, şeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinul Şefului DSU nr. 6676 din 19.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Tunari, cu satele aparţinătoare Tunari şi Dimieni, judeţul Ilfov. Carantina se impune din 19 martie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la 2 aprilie, ora 22:00.

Citeste si: Alte trei localități din Ilfov intră în carantină

De asemenea, a fost emis Ordinul şefului DSU nr.

6677 din 19.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, începând din 19 martie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la 2 aprilie, ora 22:00. Incidenţa calculată în 18 martie a fost de 7,40 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori în Popeşti-Leordeni şi de 7,36 la Tunari.

Lockdown Ilfov

Berceni, Brăneşti şi Otopeni au intrat și ele joi seară în carantină

În scenariul roşu se află Bucureștiul, cu 4,64 cazuri la mie și judeţele Alba, cu o incidenţă de 3,23 cazuri de infectări cu Sars-CoV-2 la mia de locuitori, Braşov- 4,38, Cluj- 4,02, Constanța- 3,47, Hunedoara- 3,80, Ilfov- 6,37, Sălaj- 3,04 și Timiș- 5,96. Cele mai multe cazuri noi- 1031- au fost înregistrate în București, urmat de Ilfov, cu 379 cazuri noi.

Citeste si: Incidența cazurilor covid-19 crește de la o oră la alta. Comună de lângă Brașov- în carantină

Alte 23 judeţe se regăsesc în zona galbenă, cele mai ridicate rate de infectare fiind în Arad și Giurgiu. De asemenea, 10 judeţe se află în zona verde, cele mai mici rate de infectare înregistrându-se în Harghita și Suceava.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si