Alte două victime după incendiul de la "Matei Balș". Bilanțul se ridică la 17 decese

Alți doi pacienți au murit după incendiul devastator petrecut în urmă cu 10 zile la Institutului Naţional de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București. Bilanțul se ridică astfel la 17 decese după tragedia din Capitală.

Author: Razvan Ilie marți 09 februarie 2021 , 11:52

incendiu matei bals
Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 16, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor de coronavirus.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE 11,30. Ministerul Sănătății a anunțat că un alt pacient care se afla internat la Institutul Matei Balș în momentul izbucnirii incendiului și-a pierdut viața.

Informația vine la doar câteva ore după anunțul unui alt deces.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Militar Central din București. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

Cel de-al 16-lea pacient decedat după incendiul de la Institutul "Matei Balș" este un bărbat în vârstă de 81 de ani. Acesta fusese internat în Pavilionul V, locul unde au izbucnit flăcările uriașe.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, bărbatul a fost diagnosticat cu o formă severă de SARS-CoV-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului. 

Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 16, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor de coronavirus.

Citeste si: A murit al 15-lea pacient internat la "Matei Balş" în pavilionul afectat de incendiu

Patru pacienți decedați în câteva zile 

Ministerul Sănătăţii a anunţat în weekend, cu privire la starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul de la Institutul „Matei Balş” şi transferaţi la alte spitale, că trei dintre aceștia sunt în stare gravă internaţi la terapie intensivă şi un altul, tot la ATI, intubat.

Restul pacienților sunt în stare stabilă, informează autoritățile sanitare. Referitor la cei 13 pacienţi rămaşi la Spitalul „Matei Balş”, trei sunt în stare gravă, iar 10 sunt în stare stabilă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că alţi doi pacienţi cu COVID-19- bărbaţi cu vârste de 73 şi 91 de ani- transferaţi în urma incendiului de la Institutul Matei Balş au decedat. La doar o zi distanță, s-a produs decesul unui alt pacient- un bărbat în vârstă de 89 de ani, transferat după incendiu într-un alt pavilion al spitalului.

Pacientul era diagnosticat cu o formă severă de SARS-CoV-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate. "În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului", precizează MS.

Incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere. Focul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi declanșat ulterior exploziile a două butelii de oxigen.

incendiu matei bals
Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că alţi doi pacienţi cu COVID-19- bărbaţi cu vârste de 73 şi 91 de ani- transferaţi în urma incendiului de la Institutul Matei Balş au decedat

Starea pacienților transferați din "pavilionul morții"

„Starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare:

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 6 pacienţi în stare stabilă. Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă (ATI).
Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă.
Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 4 pacienţi. 1 pacient în stare gravă (ATI), 3 pacienţi în stare stabilă.
Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în stare staţionară, stabilă (ATI).Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi în stare staţionară gravă (ATI).
Spitalul Clinic Nr. 1 CF „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă.
Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.
Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi. 1 pacient în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI).
Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.
Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti: 13 pacienţi.
3 pacienţi în stare gravă, 10 pacienţi în stare stabilă”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si