Incendiul de la Institutul Matei Balş: Alţi doi pacienţi cu COVID transferaţi în urma incendiului au decedat

Alţi doi pacienţi cu COVID-19 - bărbaţi cu vârste de 73 şi 91 de ani - transferaţi în urma incendiului de la Institutul Matei Balş au decedat, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Author: Andreea Stoica sâmbătă 06 februarie 2021 , 11:50

Incendiul de la Institutul Matei Balş
Incendiul de la Institutul Matei Balş
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre două decese în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

Citeste si: Continuă audierile în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş": 33 de persoane au trecut pragul anchetatorilor

În al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr Victor Babeş”. Pacientul, care se afla în secţia de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 şi avea comorbidităţi.

Incendiul de la Institutul Matei Balş
Incendiul de la Institutul Matei Balş

Urmează ancheta medico-legală

În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Citeste si: Starea pacienţilor transferaţi la alte spitale: Şase pacienţi sunt la ATI, doi fiind în stare gravă

Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 13, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor cu COVID-19. Un al cincilea a murit la puţin timp după incendiu.

Citeste si: Anunț important: Avocatul Poporului recomandă IGSU să aplice măsurile împotriva incendiilor la toate spitalele din ţară

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si