Am coronavirus, acum ce fac? Lista medicamentelor folosite de medici în acest moment pentru a lupta cu epidemia mondială COVID-19!

Coronavirusul a devenit o ”sperietoare” mondială, pe măsură ce numărul pacienților crește alarmant de la o zi la alta. Totuși, cum se tratează în acest moment coronavirusul?

Radu Constantin, marți 10 martie 2020 , 09:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Numărul bolnavilor de Coronavirus a depășit, la nivel mondial, 110.000 de cazuri, iar pentru 3.888, boala s-a dovedit fatală. În România sunt 15 cazuri, însă se așteaptă ca numărul să crească în zilele următoare. În tot acest timp, specialiștii testează diverse substanțe pentru a găsi un remediu împotriva COVID-19.

Cel mai uzual medicament folosit pentru combaterea coronavirusului, mai ales în Europa este Oseltamivir sau, așa cum este el cunoscut, Tamiflu. În multe cazuri, medicii au raportat o stopare a reproducerii virusului, un lucru oarecum surprinzător, după cum a declarat Ebenzer Tumban, virolog la Michigan Tech, pentru Live Science. Tamiflu este un medicament eficient în cazurile de Influenza Virus (gripă).

Legătura cu Ebola și HIV

Remedesivir este un nou medicament testat în acest moment în Statele Unite de către National Institutes of Health și care ar putea fi răspunsul medicinei moderne la problema coronavirusului. Acesta a fost inițial testat în Africa și s-a dovedit eficient în tratarea virusului Ebola.

Citeste si: Coronavirus România. Cei zece pacienţi internaţi cu coronavirus sunt în stare bună, iar vârstnicii sunt monitorizaţi cu atenţie

În fine, chinezii testează alte tipuri de antivirale, folosite până acum în combaterea Ebola și HIV.

În acest moment nu există un vaccin care să combată COVID-19, însă oamenii de știință lucrează la realizarea acestuia. Cel mai probabil, însă, aceștia nu vor reuși în viitorul apropiat să vină cu un vaccin care să pună capăt epidemiei mondiale.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si