Amenzi uriașe date de către ANPC. Au fost descoperite produse expirate și multă mizerie

Inspectorii ANPC au dat amenzi de 86.000 de lei la mai multe restaurante şi hoteluri din Târgovişte. Opt unităţi au fost închise temporar, două ar putea fi închise pentru cel mult şase luni. Au fost găsite, printre altele, produse expirate şi mizerie.

Author: Georgiana Balaban vineri 10 martie 2023 , 14:20

anpc

Amenzi uriașe date de către ANPC.

[Sursa foto: ANPC]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Amenzi în valoare de 86.000 de lei au fost aplicate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la restaurante şi hoteluri din Târgoviște, pentru opt unități fiind sistată temporar activitatea până la remedierea deficiențelor, iar două ar putea fi închise pentru cel mult şase luni.

Printre neregulile găsite de echipele de control au fost produse expirate şi mizerie.

Citește și: VIDEO- Alimentele care conțin insecte vor fi ”semnalizate” la raft

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor București (CPCMB) şi Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dâmbovița au desfășurat 13 acțiuni de control la operatorii economici cu activitate de alimentație publică şi prestări de servicii de cazare din Târgoviște.

Ce au anunțat autoritățile

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: paviment şi scări de acces depreciate, cu plăci de gresie fisurate/sparte; lipsa graficului de schimbare a uleiului; nerespectarea regimului temperaturilor de depozitare a preparatelor; folosirea unor materii prime fără etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără dată limită de consum; folosirea cântarelor fără buletin de verificare metrologică; folosirea unor

agregate frigorifice şi a unor echipamente în blocul alimentar neigienizate, cu grăsime solidificată, vopsea exfoliată, rugină, chedere depreciate; nerespectarea vecinătății produselor alimentare în agregatele frigorifice; folosirea unor produse alimentare cu dată limita de consum depășită.

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citește și: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, bombe de E-uri/ Anunțul specialiștilor

Alte probleme identificate de comisarii ANPC au fost colectarea reziduală în recipiente neacoperite; utilizarea de ustensile de bucătărie neprofesionale şi a unor tăvi şi veselă uzate, cu rugină şi arsuri; lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen din lista meniu; schimbarea stării termice a produselor alimentare; folosirea unor lenjerii de pat, perne, huse depreciate, uzate; folosirea unor camere de cazare cu tapetul sau vopseaua exfoliate pe pereţi şi neigienizate; folosirea mobilierului depreciat; depozitarea produselor direct pe paviment.

Citește și: VIDEO- ANPC impune restaurantelor să scrie în meniu ingredientele preparatelor, numărul de E-uri și valorile nutriționale

Comisarii au dat zece amenzi, în valoare totală de 86.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, au fost oprite temporar serviciile pentru opt operatori economici, iar pentru doi va fi făcută propunere de închidere pe cel mult şase luni.

Citește și: 2.000 de lei pentru „ciorbă cu apă din hazna”. Copiii plecați în tabără la schi, în Brașov, au ajuns direct la spital, după o vacanță de coșmar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si