Amenzi uriașe date în ultimele 3 săptămâni de comisarii de la Protecția Consumatorilor pe litoral. 23 de unități închise temporar

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat, în ultimele trei săptămâni, amenzi de peste 415.000 de lei pe litoral şi au închis temporar 23 de unităţi. Printre neregulile constatate s-au aflat utilizarea de produse alimentare care pun în pericol sănătatea consumatorilor sau nerespectarea condiţiilor de depozitare.

Author: Alexandra Costea joi 22 iulie 2021 , 13:46

Amenzi uriașe date în ultimele 3 săptămâni de comisarii de la Protecția Consumatorilor pe litoral. 23 de unități închise temporar
Amenzi uriașe date în ultimele 3 săptămâni de comisarii de la Protecția Consumatorilor pe litoral. 23 de unități închise temporar[Sursa foto: evz.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform unui comunicat ANPC, în perioada 1-21 iulie, comisarii instituţiei, reuniţi la Comandamentul Litoral, au realizat 530 de acţiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 583 de avertismente şi 85 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 415.400

de lei.

Au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare totală de peste 100.000 lei şi oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor constatate, produse în valoare de aproximativ 530.000 de lei.

Citeste si: Trei rafinării din Ploiești, amendate pentru "disconfort olfactiv"

23 de unități închise temporar

Pe lângă acestea s-au adăugat 23 de măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciului pentru tot atâtea unităţi de alimentaţie publică de pe întreg litoralul, pentru remedierea unor deficienţe.

Citeste si: VIDEO| Turiștii de pe litoral riscă amenzi usturătoare dacă ignoră avertismentele salvamarilor. O nouă lege tocmai a fost adoptată!

Cele mai grave abateri constatate de cei de la ANPC au fost: utilizarea de aparate de măsură neverificate şi neomologate; utilizarea unor produse alimentare sau proceduri de lucru care pun în pericol sănătatea consumatorilor; comercializarea unor jucării fără informaţiii complete de utilizare sau care pun în pericol sănătatea copiilor; comercializarea unor produse de încălţăminte fără pictograme care să informeze asupra materialelor utilizate la realizarea lor; comercializarea unor produse de îmbrăcăminte fără informaţii complete sau traducere în limba română a etichetei; nerespectarea condiţiilor de depozitare indicate de producător pe eticheta produsului; practici comerciale incorecte; în cazul spaţiilor de cazare, lipsa informaţiilor de tip listă de servicii oferite sau mapă cu informaţii turistice. 

Reprezentanții ANPC au transmis: ,,Comparativ cu situaţiile întâlnite în anii precedenţi, neregulile constatate sunt mult mai puţin importante şi mai rar întâlnite, ceea ce demonstrează un grad mai înalt de conştientizare a importanţei respectării prevederilor legale, cu atât mai mult cu cât verificările comisarilor ANPC, în această perioadă, sunt sporite numeric, pentru a se asigura că legea este respectată”.

Citeste si: Furtună puternică pe litoral. Rafalele de vânt au ajuns până la 80 de kilometri la oră şi ploaie torenţială


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si