Decesele provocate de coronavirus în România sunt, la acest moment, în număr de aproximativ 250. “ Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății, care funcționează în cadrul University of Washington, a publicat, pe  pagina sa de internet, mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluția  COVID-19  în lume.”, s-a scris pe educatieprivata.ro.( vezi ce salariu are doctorița fără un plămân care se luptă cu coronavirusul)

Citeste si: Coronavirus: noi decese in China, dupa ce orasul Wuhan a iesit miercuri din carantina

Citeste si: O pacientă dintr-un spital din Arad a trăit șocul vieții! O colegă de salon a murit sub ochii ei: „Au venit doi bărbați cu doi saci negri și am zis că o bagă pe femeie în ei. M-am cutremurat, un șoc!”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Iată ce reguli trebuie să respecte românii de Paște

Pentru România, estimările afișate astăzi arată că vârful pandemiei va fi atins în țara noastră pe 13 aprilie, iar 8 mai va fi prima zi în care nu va fi înregistrat niciun deces din cauza COVID-19. Numărul total de decese estimat de IHME în România este de 804, până pe 4 august 2020. 

Potrivit acelorași estimări, 11 aprilie va fi data la care resursele medicale vor avea cel mai mare grad de solicitare. ”, s-a mai dezvăluit despre pandemia de coronavirus din România.

Decesele provocate de coronavirus în România: "Ni s-a solicitat să dezvoltăm modele"

”Inițial ni s-a solicitat să dezvoltăm modele de către colegii noștri de la University of Washington School of Medicine, pentru a-i ajuta să își planifice reacția.

Pe măsură ce sistemul medical din SUA, dar și alte guverne ne-au cerut ajutorul pentru a determina dacă au abilitatea să își îngrijească pacienții, am reușit să realizăm un instrument de predicție la nivel național. Aceste previziuni au fost realizate pentru a le oferi spitalelor, angajaților din sistemul de sănătate, factorilor politici de decizie și publcului informații cruciale despre presiunea pe care COVID-19 o va pune asupra capacităților și resurselor spitalicești, astfel încât să se organizeze cât mai eficient”, a explicat IHME despre proiectul de proiecții matematice în pandemia COVID-19.

The Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) este un centru independent de cercetare în domeniul sănătății publice, care funcționează sub autoritatea UW Medicine, la University of Washington. IHME oferă măsurători riguroase în legătură cu problemele de sănătate cele mai importante la nivel mondial și evaluează strategiile folosite în abrdarea acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si