Valentin Ceausescu (69 de ani) este singurul copil in viata al cuplului dictatorial Nicolae si Elena Ceausescu, ambii executati pe 25 decembrie 1989. In 1965, dupa terminarea liceului, Valentin a intrat la Facultatea de Fizica, unde a stat doar doi ani, plecand apoi in Anglia, unde si-a desavarsit studiile la Imperial College din Londra. Din perioada studentiei in Romania, fostii colegi ai lui Valentin au pastrat amintiri frumoase despre acesta. 

"Doresc sa amintesc in mod deosebit de prezenta colegului nostru Valentin Ceausescu, care m-a coplesit cu modestia si tinuta sa impecabila, ca un student ca oricare altul". Toti il urmaream cu coada ochiului, dar nu am observat nimic iesit din comun la el, in afara de faptul ca in pauze fuma, impreuna cu prietena lui, tigarile Kent lungi. Ori de cate ori voiam sa-l propunem in prezidiul sedintelor ASC, ne refuza categoric. Nu s-a implicat in nici o activitate politica, s-a multumit doar cu activitatea sa profesionala", dezvaluiau cativa colegi de an ai lui Valentin Ceausescu intr-o lucrare intitulata "NOI- Fizicieni in cautarea timpului trecut"). De altfel, in 1970, baiatul cel mare al lui Nicolae Ceausescu s-a intors in tara si s-a angajat la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, unde a devenit unul dintre cei mai apreciati cercetatori. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si