Surpriză dezgustătoare la o școală din Sălaj. O fată de clasa a șaptea a găsit un vierme în porția de mâncare caldă primită de la firma de catering.

În plus, mai mulți copii s-ar fi plâns părinților că mâncarea de la școală nu este prea bună.

Citește și: VIDEO- Reguli noi în restaurante! Ce trebuie să conțină meniurile

Anchetă la școala din Sălaj

În ziua în care a fost găsit viermele în farfuria cu mâncare, toate cele 250 de porții de mâncare livrate la școală au fost oprite de la consum. Elevii au mâncat ce au adus de acasă, într-un final.

Au fost chemați în inspecție cei de la Direcția Sanitar Veterinară, care au verificat toate caserolele, însă nu au observat nereguli și la altele, ci doar la cea care conținea viermele.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citește și: Substanță periculoasă găsită în mai multe parfumuri. Responsabilii au primit o amendă de 30.000 de lei, iar produsele au fost retrase de la vânzare

Reprezentanții firmei de catering, care livrează mâncarea în cadrul programului „Masă caldă”, spun că aceste probleme nu vin de la ei. Ei garantează că mâncarea gătită de ei a fost conformă și e posibil ca viermele să fi ajuuns în caserolă după livrare.

Inspectorii DSVSA au ridicat probe și din bucătăria restaurantului, însă rezultatul analizelor nu este cunoscut încă, scrie observatornews.ro

Citește și: VIDEO- Producătorii așteaptă recoltele de cartofi

Reguli noi în restaurante

Un dosar cât o enciclopedie, de asta vor avea parte clienții pe mesele restaurantelor. Potrivit noilor reguli de la  Protecția Consumatorului  restaurantele, cantinele și fast-food-urile sunt obligate de acum ca, pe lângă prețuri, în dreptul fiecărui produs să treacă gramajul, valoarea nutritivă, aditivii și alergenii.

Citește și: VIDEO- Toate meniurile din restaurante vor fi schimbate de la 15 martie. Ce se va modifica

Pentru început, comisarii ANPC vor da doar avertismente. Ulterior, restaurantele vor primi o amendă în valoare de 1.000 de lei sau oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea abaterilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si