VIDEO - Substanță periculoasă găsită în mai multe parfumuri. Responsabilii au primit o amendă de 30.000 de lei, iar produsele au fost retrase de la vânzare

Cei de la ANPC au descoperit o substanţă interzisă în mai multe parfumuri. A fost dată o amendă de 30.000 de lei şi au fost retrase de la vânzare produsele cu probleme.

Author: Diana Bostan vineri 17 martie 2023 , 14:28

parfum

Parfum

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov au desfășurat în aceste zile mai multe acțiuni de control la diverși operatori care se ocupă cu comercializarea parfumurilor.

O substanță interzisă a fost descoperită în mai multe parfumuri

În urma verificărilor, care nu sunt încheiate încă, au fost descoperite la vânzare, de către comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov, o serie de nereguli, respectiv: comercializarea unor produse cosmetice (parfumuri) diverse game şi mărci, care conţin substanţa interzisă Butylphenyl Methylpropional (BMHCA), care poate afecta sănătatea consumatorilor, provocând efecte adverse grave, această substanţă fiind notificată de diverse state membre UE, prin sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase – RAPEX, la operatorii: Millenium Pro Design SRL (magazin Obsentum) şi Lelas Perfumes SRL (magazin Lelas Perfumes)”, a transmis ANPC.

Citește și: VIDEO- Reguli noi în restaurante! Ce trebuie să conțină meniurile

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Mai multe nereguli au fost descoperite și la alte produse cosmetice, la unele nefiind trecute pe etichetă toate informațiile prevăzute de lege în limba română, unele produse nu aveau trecută data deschiderii în vederea cunoaşterii datei durabilităţii minimale stabilită de producător sau folosirea unor testere cu data durabilităţii minimale depăşită, iar la alți operatori economici a fost descoperită comercializarea unor echipamente de joasă tensiune fără declaraţii de conformitate.

Ce a declarat Horia Constantinescu

“Când ajungi în dreptul unor rafturi cu cosmetice, pare că eşti deja în altă ţară. Poate dacă le utilizează, doamnele învaţă şi limba străină în care este scrisă eticheta, pentru că româna este facultativă, din păcate. Cât despre substanţa interzisă, cred că ne-am obişnuit cu ideea că, pentru unii, profitul face să păleasca legea. Miroase totul a mucegai”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu. 

Citește și: VIDEO- Toate meniurile din restaurante vor fi schimbate de la 15 martie. Ce se va modifica

Comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 30.000 lei, dar și alte măsuri complementare, cum ar fi:  oprirea temporară de la comercializare a produselor cu deficienţe de informare, pe etichetă, până la remedierea acestora; oprirea definitivă de la comercializare a sute de produse cosmetice care conţin substanţe interzise prin lege; verificarea stocului de peste 20.000 de produse cosmetice de diferite sortimente, care ar putea conţine substanţe interzise, pentru a le depista şi a fi retrase de la comercializare. 

Citește și: VIDEO: ANPC intervine în disputa caselor de marcat automate din magazin: „Cred că este imperios necesară păstrarea caselor asistate direct de casier”

Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul tranșant al lui Pique după despărțirea de Shakira și tot scandalul separării care a făcut înconjurul lumii: "Nu imi voi irosi banii să îmi spăl imaginea!"- radioimpuls.ro

ANPC a decis și oprirea definitivă de la utilizare a produselor cosmetice cu data durabilităţii minimale depăşită; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru magazinul Obsentum situat în Afi Cotroceni Mall, interzicerea punerii la dispoziţie a echipamentelor de joasă tensiune, fără declaraţii de conformitate, potrivit news.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si