Andrei Baciu anunță că au fost suspendate mai multe doze de vaccin care urmau să ajungă în România

Andrei Baciu a transmis că la nivel european s-a ajuns la un surplus de doze de vaccin anti-COVID-19. Acesta a mai menționat că în luna iunie în țara noastră urmau să fie livrate peste şapte milioane de doze de vaccin, însă vor sosi în România doar 2,6 milioane de doze.

Author: Alina Raducu marți 15 iunie 2021 , 16:10

Andrei Baciu anunță că au fost suspendate mai multe doze de vaccin care urmau să ajungă în România
Andrei Baciu anunță că au fost suspendate mai multe doze de vaccin care urmau să ajungă în România[Sursa foto: Facebook Andrei Baciu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Baciu a explicat că această măsura a fost luată pentru fi realizat un management eficient al stocurilor deja existente.

Andrei Baciu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu doar în țara noastră există această situație, ci la nivel european, s-a ajuns la un surplus de doze de vaccin anti-COVID.

Andrei Baciu: „Pentru dozele de vaccin produse de Biotech/Pfizer pentru luna iunie trebuia să primim un total de 4.366.444 de doze de vaccin”

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a precizat că din cauza surplusului de doze, s-a hotărât o suspendare a mai multor doze de vaccin care trebuiau să ajungă în România în luna iunie

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)

“Pentru perioada următoare, dat fiind faptul că există un surplus de doze, tocmai pentru a avea un management cât mai eficient s-a discutat şi s-a transmis o suspendare a unui număr de doze. Pentru dozele de vaccin produse de Biotech/Pfizer pentru luna iunie trebuia să primim un total de 4.366.444 de doze de vaccin, însă ca urmare a solicitării de a le ţine în hold pentru o perioadă vom primi 1.928.160 doze de vaccin Pfizer/Biotech”, a declarat Baciu.

Andrei Baciu anunță că au fost suspendate mai multe doze de vaccin care urmau să ajungă în România
Andrei Baciu anunță că au fost suspendate mai multe doze de vaccin care urmau să ajungă în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: OMS: „Răspândirea Covid-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor”

Baciu a dat mai multe detalii despre livrările de vaccin anti-COVID-19 din perioada următoare

“Pentru Moderna trebuia să primim 835.200, pentru perioada următoare, am suspendat câteva tranşe astfel că vom avea livrări de 128.400, pentru AstraZeneca vom primi 167.200 de doze pentru luna iunie. Pentru vaccinul produs de Johnson and Johnson nu se suspendă dozele şi tranşele săptămânale, acestea vor fi desfăşurate după acum au fost anunţate. Am primit până acum 144.000 în prima săptămână, în a doua săptămână am primit 61.800, vin 48.800 săptămâna aceasta, următoarea săptămână 41.400, iar în ultima săptămână vin 115.920”, a precizat secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: Câți oameni s-au infectat după evenimentele-pilot de la Cluj și București

Andrei Baciu a mai spus că din peste şapte milioane de doze de vaccin care urmau sa fie livrate, România va primi 2,6 milioane de doze.

“În total trebuiau să fie livrate în luna iunie 7.103.160 de doze de vaccin însă pentru a avea un management eficient al stocurilor existente vor fi livrate 2 635.680 de doze de vaccin”, a mai adăugat Andrei Baciu.

Citeste si: Vești bune pentru români. O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca sosește în România

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si