Angela Merkel consideră ”problematică” închiderea contului de Twitter al lui Trump

Cancelarul german, Angela Merkel consideră ”problematică” închiderea de către mai multe reţele de socializare între care şi Twitter a conturilor preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, a anunţat, luni, purtătorul său de cuvânt.

Alina Raducu, luni 11 ianuarie 2021 , 17:33

Angela Merkel consideră ”problematică” închiderea contului de Twitter al lui Trump
Angela Merkel consideră ”problematică” închiderea contului de Twitter al lui Trump
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Este posibil să se amestece în libertatea de exprimare, dar conform limiterlor definite de către legiuitor şi nu prin decizia unei conduceri a unei întreprinderi”, a afirmat într-o conferinţă de presă Steffen Seibert.

”De aceea vede cancelarul problematic faptul că aceste conturi ale preşedintelui american pe reţele de socializare sunt închise în mod definitiv”, a spus el.

Angela Merkel reacționează cu privire la suspendarea contului de Twitter al lui Trump

Twitter a suspendat în mod permaent, vineri, contul lui Donald Trump, la două zile după revolta sângeroasă, soldată cu cinci morţi, a susţinătorilor săi, care au ocupat miercuri, timp de mai multe ore, Capitoliul.

Facebook şi alte servicii, precum Snapchat sau Twitch, au suspendat, de asemenea, profilul locatarului Casei Albe pe o perioadă nedeterminată.

”Libertatea de exprimare este un drept fundamental, de o importanţă elementară”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

Platformele de socializare ”au o foarte mare responsabilitate” şi ”nu trebuie să stea fără să acţioneze” împotriva unor conţinuturi pline de ură sau violente, însă Legislativul este cel care ”defineşte un cadru în care se realizează comunicarea pe reţele de socializare”, a apreciat el.

Steffen Seibert a lăudat efortul companiilor de a semnala mesajele lui Donald Trump prin adnotări cu privire la veridicitatea lor şi a apreciat că ”minciunile şi incitările la violenţă sunt evident problematice, în mod fundamental”.

Citeste si: Donald Trump, suspectat că ar putea lansa un atac nuclear

Anunţul Twitter a condus la reacţii diferite

Comisarul european însărcinat cu piaţa internă, domeniul digital, apărarea şi spaţiul Thierry Breton şi-a exprimat luni ”perpelexitatea” faţă de o decizie ”în lipsa unui control legitim şi democratic” al reţelelor de socializare.

De asemenea, mai mulţi miniştri francezi care condamnă declaraţii făcute de către Donald Trump pe reţele de socializare - îşi exprimă regretul faţă de faptul că platformele au luat această decizie istorică, provocând dezbateri.

Ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Barbara Pompili aprecia, la France Info, că poate ”înţelege reacţia reţelelor de socializare”, dar pare să aibă dubli cu privire la decizia Twitter.

Ea susţine o ”reglementare” şi ”să se spună stop”, însă consideră că ”o asemenea iniţiativă nu poate fi o reacţie normală”. Trebuie să avem procese democratice pentru a reglementa funcţionarea platformelor şi reţelelor de socializare, iar asta trebuie să facă obiectul dezbaterilor politice (...). Norma nu poate fi ca o reţea de socializare să decidă ea singură să taie singură”, a mai adăugat Ministrul francez al Tranziţiei Ecologice .

Citeste si: Mutare-surpriză a SUA în România, înainte de inaugurarea lui Joe Biden la Casa Albă

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si