Anunț de ultima oră despre bugetul de stat. A fost adoptat de Guvern

Guvernul condus de Florin Cîțu a adoptat în ședința de luni seara, de ora 19.00, bugetul de stat pentru acest an, iar legea va ajunge mâine în Parlament, unde liberalii au anunțat că nu vor depune niciun fel de amendament suplimentar.

Author: Razvan Ilie luni 22 februarie 2021 , 15:06

cit orban
Florin Citu, alături de șeful de partid, Ludovic Orban. Premierul va participa luni în Parlament la dezbaterea "Ora prim-ministrului"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE. Guvernul a aprobat, luni seară, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

Liderul liberal Ludovic Orban a anunțat luni, la finalul ședinței Biroului Executiv (BEX) al PNL că senatorii și deputații liberali vor susține proiectul de lege a bugetului în forma adoptată de Guvern

, adică nu vor depune amendamente în Parlament.

În Biroul Executiv am luat decizia, în unanimitate, de a susține legea bugetului în forma în care va fi adoptată de guvern. Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari și primari. Unele au fost adoptate, altele nu ”, a declarat luni Ludovic Orban.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat azi decretele. Veste neașteptată despre ambasadorii George Maior și Emil Hurezeanu

Florin Cîțu în Parlament, la "Ora prim-ministrului" 

Potrivit agendei premierului Florin Cîțu, înainte de ședința de guvern de la ora 19.00, prim-ministrul va participa în Parlament la dezbaterea "Ora prim-ministrului". Intervenția premierului va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Guvernului.

Ludovic Orban a mai spus luni că proiectul de buget va ajunge în Parlament cel mai probabil marți, după adoptarea sa finală în ședința de Guvern de luni seară, programată pentru ora 19:00.

Citeste si: Valul trei al pandemiei Sars-Cov-2. Anunțul Ministerului Sănătății

În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament ”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Șeful Camerei Deputaților a mai spus că, împreună cu Anca Dragu, preşedintele Senatului, va decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si