Anunț de ultimă oră despre campania de vaccinare din România. Zi importantă miercuri

Primele 26.210 doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Moderna vor fi distribuite, miercuri, către centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Autorităţile au corectat ulterior numărul de doze distribuite în fiecare centru regional.

Author: Catalina Popa marți 02 februarie 2021 , 12:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit CNCAV, transportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale.

Cele 26.210 doze de vaccin vor fi transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2- 8 grade Celsius.

Astfel, din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 4.810 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 5.290 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 4.360 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 4.220 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 5.210 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 2.320

doze.

Totodată, Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 9.790 doze.

Citeste si: VIDEO- Șoșoacă, spectacol deplasat fără mască,prin spitalele românești

Conform CNCAV, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Citeste si: Alertă de trafic cu false certificate de teste negative covid-19

"În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă", a transmis CNCAV.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si