ANUNȚ IMPORTANT venit din partea epidemiologului Octavian Jurma: "Probabil ultima zi din an când toate județele au incidența sub 0,1 la mie"

Infecționistul Octavian Jurma vine cu vești nu tocmai bune pentru români. Acesta este de părere că probabil ziua de vineri, 23 iulie 2021, a fost ultima zi din an în care toate județele au avut incidența cazurilor de COVID-19 sub 0,1 la mie.

Author: Andreea Bolocan duminică 25 iulie 2021 , 18:25

Anunț important referitor la situația epidemiologică din România octavian jurma
Anunț important referitor la situația epidemiologică din România[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe pagina sa personală de facebook, medicul infecționist Octavian Jurma, a postat o fotografie cu incidența oficială a infecțiilor de vineri.

Ce părere are medicul Jurma despre creșterea numărului de cazuri COVID

„Așa arată incidența oficială, vineri, 23 iulie 2021. Este o imagine memento, pentru că este probabil ultima zi din acest an în care toate județele din România se află cu o incidență sub 0.1 la mie”, scrie Octavian Jurma pe Facebook.

Citeste si: O zi liberă plătită pentru cei care se vaccinează: Iohannis a promulgat legea

Epidemiologul susține că imaginea ar fi putut fi păstrată dacă ne-am fi vaccinat: „Am refuzat însă calea cea ușoară și rațională a vaccinării în masă. Am ales însă calea cea grea și emoțională a infectării în masă. Populismul politic a validat negaționismul și a alimentat antivaccinismul, pecetluind astfel soarta noastră”.

Medicul Octavian Jurma[Sursa foto: Facebook]

Luna trecută, infecționistul Octavian Jurma spunea că șansa reală de a preveni un nou val de infectări se reduce spre zero pe zi ce trece: „În ruleta rusească a pandemiei, Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”.

„Tulpina Delta (indiana) infectează şi tinerii mai uşor. Nici această grupa nu e protejată. Şcolile nu se vor deschide în siguranţă dacă profesorii şi elevii/studenţii nu sunt vaccinaţi. În şcolile noastre rămâne obligatorie prezenţa copiilor, nu şi siguranţă lor.”

Citeste si: Țara care vrea să impună restricții celor care nu vor să se vaccineze: ”Cei vaccinaţi vor avea mai multă libertate decât cei nevaccinaţi”

”Şansa de a preveni un nou val se reduce spre zero”

De asemenea acesta a precizat cât de important este ca populația din România să fie vaccinată într-o proporție de 50%.

Cât de importantă este să avem 50% din populaţie vaccinată? Vedem asta chiar acum, când imunizarea totală prin vaccinare şi infectare este în jurul a 50%. Ne bucurăm azi de reducerea aprope de zero a numărului de infectări şi de revenirea la o viaţă aproape normală, însă singurul mod în care această stare poate poate fi păzită, poate deveni permanentă, este ca şi cei care s-au infectat să se vaccineze pentru a dobândi o imunitate de lungă durata şi la fel de robustă sau chiar mai bună decât cei vaccinaţi. În lipsa, asumată politic, a altor măsuri de limitarea a infecţiilor, valul 4 poate fi prevenit în România doar prin vaccinare. În ruleta rusească a pandemiei Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”, a mai declarat medicul Jurma.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si