Anunțul momentului în Marea Britanie: Toţi adulţii vor primi prima doză de vaccin împotriva Covid-19 până la 31 iulie

Guvernul britanic a anunţat că şi-a propus ca toţi adulţii din Marea Britanie să primească prima doză de vaccin împotriva coronavirusului până la 31 iulie, cu o lună înainte de termenul stabilit iniţial, relatează AP.

Author: Mircea Pop duminică 21 februarie 2021 , 14:08

Anunțul momentului în Marea Britanie: Toţi adulţii vor primi prima doză de vaccin împotriva Covid-19 până la 31 iulie
Anunțul momentului în Marea Britanie: Toţi adulţii vor primi prima doză de vaccin împotriva Covid-19 până la 31 iulie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Britanicii vor ca toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani sau care suferă de boli cronice să fie vaccinate până la 15 aprilie. Obiectivul iniţial era 1 mai.

Campania de vaccinare va fi accelerată

Producătorii celor două vaccinuri folosite în Marea Britanie, Pfizer şi AstraZeneca, au avut probleme în ceea ce priveşte furnizarea dozelor în Europa. Însă ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat, duminică, că autorităţile consideră că există suficiente resurse pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

Citeste si: Bilanț coronavirus 21 februarie 2021: Au fost înregistrate 2.419 de cazuri noi

Peste 17,2 milioane de oameni au primit prima doză de vaccin împotriva Covid-19 de când campania de vaccinare a început în Marea Britanie, la 8 decembrie.

Boris Johnson: Puterile mondiale trebuie să încheie un tratat global referitor la pandemie

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat luni că puterile mondiale trebuie să încheie un acord global referitor la pandemii, pentru a asigura o transparenţă adecvată a informaţiilor, în urma epidemiei cu noul coronavirus originară din China, transmite Reuters.

Citeste si: Rusia a înregistrat primele cazuri de transmitere a gripei aviare la om

Johnson a spus că ar fi nerăbdător să încheie un tratat global referitor la pandemii, în cadrul căruia ţările să convină să facă schimb de date, în contextul îngrijorărilor britanice şi americane referitoare la accesul acordat de China unei misiuni a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Întrebat de Reuters despre doreşte vreo acţiune pentru îmbunătăţirea transparenţei, Johnson a spus:” Cred că lumea are nevoie să vadă un acord general referitor la modul în care urmărim datele legate de pandemiile zoonotice...şi dorim un acord comun referitor la transparenţă”.

Citeste si: Germania contribuie cu încă 1,5 miliarde de euro în lupta mondială anti-COVID-19

”Cred că una dintre ideile atractive pe care le-am văzut în ultimele luni a fost o propunere pentru un tratat global privind pandemiile, astfel încât ţările semnatare să se asigure că contribuie cu toate datele pe care le deţin şi suntem capabili să ajungem la ceea ce s-a întâmplat şi să nu mai se întâmple ”, a spus premierul într-o conferinţă de presă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si