Apa de la robinet, din ce în ce mai scumpă. Costă mai mult decât energia electrică

Prețurile apei de la robinet au explodat. Apa a ajuns să fie mai scumpă decât energia electrică după ce prețurile au explodat.

Author: Georgiana Balaban marți 14 februarie 2023 , 15:29

apa scumpă

Apa de la robinet, din ce în ce mai scumpă.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prețurile continuă să crească în țara noastră, iar românii nu mai fac față scumpirilor. Apa de la robinet a ajuns să fie mai scumpă decât energia electrică. Ce a anunțat Institutul Național de Statistică (INS) despre evoluția și inflația prețurilor.

Citește și: FOTO- Imagini uimitoare cu interiorul celui mai nou hotel de lux din Dubai! Apartamentele ajung la prețuri astronomice

Alimentele din România au prețuri din ce în ce mai mari. Conform specialiștilor, untul, ouăle, uleiul și zahărul au înregistrat din nou o creștere a prețurile. Reprezentanții Institutului Național de Statistică (INS) au publicat noua listă de scumpiri. Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 22,47%.

Scumpiri în masă, în România

Doar într-un singur an, uleiul s-a scumpit cu 34,35%, laptele cu 33%, zahărul cu 63,37%, brânza de vacă cu 32,57%, peștele cu 21,10%, carnea de pasăre cu 21%, carnea de porc 17%, iar cafeaua cu 21,18%.

În perioada ianuarie 2022- ianuarie 2023 au fost înregistrate cele mai mari creșteri la apă, canal, salubritate, gaze naturale și energie electrică (21,23%). Până și biletele de tren s-au scumpit 21,18%.

Citește și: Guvernul umblă la prețurile de la pompă

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că prețurile la consum au crescut cu 0,3% în comparație cu luna decembrie a anului trecut.

Conform statisticilor, Potrivit primelor informații, zahărul s-a scumpit 63%, iar margarina a înregistrat o creștere cu 36%. Prețurile au crescut cu 36%. Românilor le este din ce în ce mai greu din cauza acestor aspecte.

În prezent, o cutie de margarină se găsește în magazine la un preț care este cuprins între 10 și 13 lei, însă exisă mari șanse să existe din nou scumpiri la noi în țară. Specialiștii sunt de părere că aceste creșteri sunt un paradox.

Citește și: Inflația trece, prețurile rămân

În străinătate, prețurile la multe alimente sunt mai scăzute decât la noi în țară, chiar dacă la noi salariile sunt cu mult mai mici decât acolo.

Potrivit specialiștilor, creșterea prețurilor ar fi într-o strânsă legătură cu faptul că materia primă s-a scumpit, iar mâna de lucru la fel, iar producătorii sunt nevoiți, la rândul lor, să scoată mai mulți bani din portofele pentru produsele lor.

Citește și: Preț carburanți 9 februarie 2023: Cu cât se vinde joi litrul de benzină sau de motorină?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si