Hârtia igienică se scumpește. Motivul neașteptat al creșterii prețului

Hârtia igienică va fi mai scumpă în curând, la nivel mondial. Prețurile acestui produs au început să crească, iar de vină pentru acest lucru ar fi prăbuşirea pieţei imobiliare din SUA.

Author: Georgiana Balaban luni 13 februarie 2023 , 19:28

hârtie

Hârtia igienică se scumpește.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform experților, prețul hârtiei va crește din cauza crizei din sectorul construcțiilor care a declanşat o altă criză, a cherestelei. Așadar, întreaga lume se confruntă cu o criză a celulozei de lemn, care este materia primă pentru produse precum hârtia igienică sau șervețele.

Citește și: O sinucidere asistată fastuoasă! O femeie și-a dorit șampanie, o țigară și melodia preferată, în ultimele sale momente din viață: „Mulțumesc”

În întreaga lume, preţurile hârtiei igienice sunt din nou în creştere. Această evoluție, potrivit specialiștilor, poate fi atribuită unui motiv neaşteptat, şi anume, o scădere a pieţei construcţiilor.

Prețuri mai mari pentru un sul de hârtie igienică

Specialiștii au transmis că sunt probleme pe piața imobiliară și că a fost declanșată o criză și în sectorul cherestelei. Astfel au fost nevoiți să oprească activitatea. De exemplu, în Canada, cel mai mare producător mondial de cherestea, aproximativ o treime din capacitățile gaterelor au fost închise în provincia British Columbia.

Citește și: FOTO- Imagini uimitoare cu interiorul celui mai nou hotel de lux din Dubai! Apartamentele ajung la prețuri astronomice

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

„Este o adevărată ruşine că fabricile au căzut”, a spus Joe Nemeth, managerul BC Pulp and Paper Coalition.

Citește și: Aceste mesaje te pot lăsa fără bani în cont. Noua lovitură a hackerilor din România

Autoritățile anunță că diminuarea capacităţilor gaterelor a creat o undă de şoc pe lanţul mondial de aprovizionare cu hârtie, care depinde de un produs secundar generat de fabricile de cherestea. Așadar, în prezent, lumea se confruntă cu o criză de celuloză, materia primă pentru produse precum hârtia igienică. Potrivit informațiilor, companiile nu pot înlocui fibra cu una de calitate inferioară şi să obţină aceeaşi rezistenţă şi moliciune în structură, pentru că ”nu ar fi ceva pe care doriţi să-l folosiţi acasă, dacă doriţi să vă suflaţi nasul sau să vă ștergeți partea din spate”, a mai spus managerul BC Pulp and Paper Coalition.

Potrivit NielsenIQ, preţurile de vânzare cu amănuntul din SUA pentru hârtie igienică au crescut deja cu aproximativ 20% din iulie 2021 până la sfârșitul anului trecut.

Citește și: Preț carburanți 9 februarie 2023: Cu cât se vinde joi litrul de benzină sau de motorină?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si