În urmă cu patru luni, județul Argeș se afla vârful clasamentului de persoane infectate cu COVID-19, iar acum se află pe ultimul loc, cu cele mai puține cazuri pe zi. Argeș se afla în luna iulie într-o situație destul de dificilă: mai multe localități erau la un pas de carantină, inclusiv orașul Pitești. Autoritățile au decis să impună treptat măsuri de restricție în tot județul, printre care și masca obligatorie în spațiile deschise.

În luna iulie, Argeș avea cele mai multe cazuri de COVID-19

"Când am ajuns la 100 cazuri pe zi, la jumătatea lunii iulie, am luat măsuri nepopulare, am închis piscine și târguri, am fost personal în control, am amintit că trebuie să remedieze deficiențele, nu au făcut-o și le-am închis.

La 2 – 3 zile apoi am impus limitarea programului teraselor și al restaurantelor, am interzis interacțiunile fizice, dansurile și jocurile la evenimentele private, care trebuiau să se organizeze doar până la ora 23.00, în weekend. Acum se vede, la nivel național, cauza importantă a infectării sunt evenimentele private. La 3- 4 zile am tot luat măsuri.

Purtarea măștilor a fost secretul folosit de județul Argeș pentru a stopa numărul de infectări

Cea mai importantă, care cred că ne-a salvat județul a fost obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise sau închise. Din 30 iulie am impus asta, ulterior, când au scăzut cazurile, am relaxat unele măsuri, dar nu am renunțat la mască.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Am mai sesizat că din momentul în care am impus măsuri restrictive, a fost nevoie de o lună- o lună și jumătate până să ajungem de la 100 la 20 de cazuri pe zi.

Durează până să se vadă efectele", a explicat în cadrul unei emisiuni TV, Emanuel Soare.

Sursa: Digi 24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si