Arhiepiscopia Tomisului este executată silit pentru că nu a plătit pentru tipărirea a 100 de cărți

Pe data de 6 iulie va avea loc licitația publică prin care un executor va scoate la vânzare mai multe terenuri ce aparțin episcopiei.

Author: Diana Puiu vineri 24 iunie 2022 , 12:15

 Arhiepiscopia Tomisului este executată silit pentru că nu a plătit pentru tipărirea a 100 de cărți

Arhiepiscopia Tomisului este executată silit pentru că nu a plătit pentru tipărirea a 100 de cărți

[Sursa foto: antena3.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Mai multe terenuri aflate în extravilanul orașului Ovidiu din Constanța, ce aparțin Arhiepiscopiei Tomisului, vor fi scoase la licitație de către un executor.


Datoria pe care o are de plătit este de 233.630 de lei. Suma ar fi trebuit să acopere tipărirea a 100 de volume „Sfinţii Părinţi Ortodocşi. Martirii Străromâni. Cuvioşii cei vechi”, care conţin fotocopii ale unor documente din mari arhive ale lumii. Fiecare exemplar este unic.

Citeste si: Sumele de bani incredibile primite de ÎPS Teodosie și Patriarhul Daniel în luna martie

Cele 100 de volume au fost lansate în 2019, de duminica Floriilor, atunci când episcopia a împlinit 18 ani.
Prin cererea de chemare în judecată, Fundaţia Internaţională Dimitrie Cantemir arată că între profesorul Constantin Barbu (membru fondator al Fundaţiei) şi Arhiepiscopia Tomisului s-a încheiat o înţelegere pentru tipărirea celor 100 de volume, care trebuiau însoţite de câteva DVD-uri care să conţină formatul electronic al acestora.

Sumele primite de ÎPS Teodosie și Patriarhul Daniel

ÎPS Teodosie   și Patriarhul Daniel încasează zeci de mii de euro lunar. Cei doi fac parte din categoria celor mai bine plătiți bugetari din România. Mai exact, salariul pe care acesta îl încasează este echivalent cu cel al ministrului din România.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

u toate acestea, suma pe care Teodosie Petrescu o primește nu se compară cu cea a Patriarhului Daniel, cea mai importantă față bisericească, arată cei de la substantial.ro.

Citeste si:  VIDEO- Paște 2022. Arhiepiscopul Tomisului va aduce și în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim de pe mare

Venitul acestuia este cât al președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Și preoții au salarii bune. Ei încasează sume „frumoase”.

Potrivit legii nr. 153/2017 care face referire la grila de salarizare a personalului remunerat din fondurile publice, constatăm faptul că ÎPS Teodosie alături de ceilalți arhiepiscopi și șefi de cult ai Biserici Ortodoxe Române încasează nu mai puțin de 21.840 de lei lunar.

Citeste si: Tradiţii de Sânziene 2022: Ce nu este bine să faci pe 24 iunie 2022? Aduce mare ghinion


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si