La Constanța, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, cu șalupa. Potrivit programului anunțat de Arhiepiscopia Tomisului, lumina sfântă va ajunge la malul mării cu un avion care va decola de la Ierusalim.

Unde se oficiază Slujba de Înviere

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 23 aprilie, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Citeste si: Se spală în Sâmbăta Mare din Postul Paştelui 2022?

Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie va fi pe o ambarcațiune care va acosta în Portul Tomis.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De aici se va pleca în procesiune spre Catedrala “Sfinţii Petru şi Pavel” din Constanţa unde se oficiază slujba de Înviere.

Citeste si: Calendar ortodox 21 aprilie 2022: Ce sărbătoare este în Joia Mare

"Această Lumină este în fiecare an nouă, unică, o nouă lumină pentru că Hristos îşi înnoieşte Învierea Sa în fiecare an, o înnoieşte prin Lumina pe care ne-o trimite nouă să ne arate că este viu în ceruri, că ne poartă de grijă.

Şi când a venit Lumina în fiecare an, mulţimea de oameni de toate confesiunile aplaudă şi strigă Lumina adevărat a ortodocşilor”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, miercuri, într-o conferinţă de presă. 

Câți credincioși sunt așteptați la slujba de Înviere din Constanța

Întrebat câţi credincioşi crede că vor veni la slujba de Înviere, ÎPS Teodosie a răspuns: “Mii de credincioşi, de la 5000 în plus. Sigur că vor fi mulţi, totdeauna faleza e plină, de asemenea, în Parcul Catedralei şi împrejurul său sunt o mulţime de oameni”.

Citeste si: Cozonac de Paşte care se desface fâşii: Reţetă simplă şi rapidă

De mai mulţi ani, la Constanţa, este o tradiţie ca Lumina să fie adusă în Noaptea de Înviere de pe mare, iar este dusă în procesiune până la Catedrala Arhiepiscopală.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si