Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, contestă din nou măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, el afirmând că şi dacă se împărtăşesc o sută de mii de oameni cu aceeaşi linguriţă, „nimeni nu se contaminează, chiar dacă s-a împărtăşit unul bolnav”, potrivit News.ro.

Citeste si: Valul 5 al pandemiei din Europa amenință și România. "Nu vom avea pauză după valul 4"

IPS Teodosie: "Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească" 

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, consideră că este mare păcat ca oamenii să fie împărtășiți cu mai multe lingurițe și spune că nu i-ar mai lăsa să slujească pe preoții care fac asta: 

„Din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus duminică Arhiepiscopul Tomisului, la finalul liturghiei pe care a oficiat-o la mănăstirea Colilia, din comuna constănţeană Cogealac, relatează News.ro.

La liturghia oficiată duminică la mănăstirea Colilia au participat zeci de oameni, însă, conform imaginilor, nu au respectat măsurle de distanţare fizică şi nici nu au purtat toţi mască sanitară de protecţie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

„Din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat!", spu

Experimentul NASA, invocat de Teodosie

Potrivit înaltului prelat, Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar.

"Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă. Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa. De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie". Acesta este motivul pentru care nu poate transmite virusul prin împărtășanie.

Citeste si: Decorațiunile de sărbători dintr-un centru comercial s-au prăbușit peste vizitatorii. Șase oameni au fost răniți

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”- radioimpuls.ro

Înaltul prelat a făcut referire la un „strălucit om de ştiinţă” de la NASA care „nu prea era el credincios convins” şi care a folosit „aparatura cea mai rafinată” pentru a căuta microbi în potir, fără să găsească vreunul.

„Nu a găsit nimic. În altar, foarte puţini. În biserică, ceva mai mulţi. Dar afară, mulţime de microbi. Şi văzând această minune a zis: ”De ce să mai stau acolo, să spun poveşti la oameni, când adevărul este în biserică, în sfânta împărtăşanie?” Şi s-a făcut călugăr în Sfântul Munte.

Şi mulţi oameni de ştiinţă au îmbrăţişat, văzând că ştiinţa e neputincioasă. Este bună ştiinţa, că e de la Dumnezeu. Prin ştiinţă, noi ne îmbrăcăm, ştim să facem haine, prin ştiinţă facem şi medicamente, dar mai mare medicament şi mai de folos ca sfânta împărtăşanie nu este niciunul. Şi eu am fost întrebat: Nu vă temeţi că veţi îmbolnăvi? Nu mă tem, pentru că slujesc zilnic şi cât voi trăi, aşa voi face! Că e boală, c nu-i boală, mai mare bucurie, va ierarh, ca să slujesc, nu este alta!”, a mai spus Teodosie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si