Armata rusă a înregistrat pierderi majore de la începutul invaziei în Ucraina. Aproape 20.000 de soldați au fost luați prizonieri sau uciși, iar aproape 800 de tancuri blindate au fost distruse și alte 2.000 de vehicule.

Citeste si: Noul comandant al operațiunilor ruse în Ucraina, un „călău” care a provocat haos în Cecenia și Siria

Trupele ruse au pierdut, de la debutul invaziei, pe data de 24 februarie și până în prezent, aproximativ 19.500

de oameni.
Conform statisticii uncrainenilor, forțele armate ale Federației Ruse au pierdut 725 de tancuri, 1923 de vehicule blindate de luptă, 197 de sisteme de artilerie aeriană, 347 de sisteme de artilerie, 111 de sisteme de apărare aeriană, 55 de sisteme de apărare antiaeriană, 154 de avioane, 137 de elicoptere, 137 de elicoptere, 1.387 de autovehicule /ambarcațiuni, 7 mașini pentru combustibil, tancuri- 76, UAV-uri de nivel operațional și tactic- 119, echipamente speciale- 25, lansatoare OTRK/ TRK- 4.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Soldații ucraineni au fost spulberați de un tanc rusesc

Mai mulți soldați ucrainei au fost spulberați de un tanc rusesc

Mai multe scene de groază au fost surprinse în Ucraina. Soldați ucraineni au fost spulberați de un tanc pe care nu l-au observat, noaptea trecută.  Un tanc rusesc s-a apropiat de soldații ucraineni, fără ca aceștia să riposteze.

Citeste si: Soldații ruși au furat substanțe letale de la Cernobîl

Soldații au crezut că tancul a fost capturat de camarazii lor, dar erau, de fapt, soldați ruși. Procurorul general al Ucrainei investighează 5.600 de presupuse  crime de război  comise de armata lui Putin.

Citeste si: Armata rusă a ucis 132 de civili la Makariv, lângă Kiev. Fiole cu atropină trimise în Ucraina pentru eventuale atacuri chimice

„Ceea ce vedem în toate regiunile Ucrainei sunt crime de război, crime împotriva umanității și facem totul pentru a remedia situația", spune el. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si