Aleksandr Vladimirovici Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a fost primul comandant al operațiunilor militare ale Rusiei în Siria, după ce Putin a trimis trupe acolo, în septembrie 2015, pentru a susține guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad.

Ce înseamnă această aceasta? Generalul locotenet în retragere Mark Hertling a vorbit la CNN despre semnificațiile acestei numiri. 

E interesant din punctul de vedere al procesului de control și comandă.

Dvornikov e un general rus tipic. A fost mobilizat în est, în centru și în sud și a urmat calea obișnuită pentru militarii ruși de top: comandă de infanterie, școlile militare obișnuite. Interesant este că a luptat în războiul din Cecenia și a fost primul comandant rus în Siria, la începutul implicării Rusiei în această țară.

Citeste si: Harkov a fost bombardat de peste 50 de ori în ultimele 24 de ore. Ucrainenii încă își caută morții: ,,Copiii mei sunt sub dărâmături de 36 de zile"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Dvornikov are multă experiență cu genul de acțiuni pe care le-am văzut în ultima vreme. Acum este comandantul districtului militar de sud, ceea ce înseamnă Cecenia, Daghestan, Osetia de nord, Crimeea, așa că știe bine zona.

Modul în care a condus operațiunile până acum i-a adus multe medalii, unele date chiar de Putin.

Tipul de călău care a provocat haos în Siriai și Groznîi

Dar a fost și tipul de călău care a dus campanii în care au existat multe atacuri împotriva civililor, a distrus infrastructură civilă, a provocat haos atât în Siria, cât și în Groznîi.

Acesta este omul care trebuie să livreze rușilor un succes militar înainte de parada de 9 mai din Moscova.

Dacă va putea sau nu să facă acest lucru e cu totul altă poveste, pentru că nu are foarte multe trupe pentru a executa operațiunile din est ”, a spus Hertling.

Cine este Aleksandr Vladimirovici Dvornikov

Dvornikov a primit de la Vladimir Putin titlul de Erou al Federației Ruse pentru modul în care a condus intervenția militară rusă din Siria, iar în septembrie 2016 a fost numit comandant al Districtului Militar de Sud.

Citeste si: Accident grav pe valea Oltului: Un om a murit și alți doi au fost răniți

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În iunie 2020 a fost ridicat de Putin la rangul de general de armată.

Generalul Dvornikov este adeptul tacticii „pământului pârjolit”. Sub comanda sa, forțele rusești din Siria au fost acuzate că au bombardat cartiere civile, au vizat spitale și au recurs la diverse tactici controversate pentru a încerca să nimicească mișcarea rebelă care a vrut să îl înlăture de la putere pe Bashar al-Assad.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si