1 din 4 | Cum poți prepara cartofii noi la cuptor?
2 din 4 | Aşa faci cei mai buni cartofi noi la cuptor! Reţeta pe care trebuie să o încerci
3 din 4 | Aşa faci cei mai buni cartofi noi la cuptor! Reţeta pe care trebuie să o încerci
4 din 4 | Aşa faci cei mai buni cartofi noi la cuptor! Reţeta pe care trebuie să o încerci
Cartofii noi sunt vedeta acestei perioade. Aceștia conțin nutrienți care nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sanătoasă, sunt bogați în vitamine, iar dacă sunt consumați așa cum trebuie aduc multiple beneficii organismului.
Cartofii noi reprezintă carbohidrați complecși care oferă corpului energie și te ține departe de gustările nesănătoase precum fast-food-urile. Iată câteva rețete delicioase cu cartofi noi la cuptor pe care trebuie neapărat să le încerci!
Cartofi noi cu usturoi la cuptor
Ingrediente:
- 1,3- 1,5 kg cartofi noi
- 3 linguri de ulei
- sare grunjoasa
- 10 căței de usturoi
- verdeață pentru decor
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii și se pun la scurs. Nu este necesar să fie decojiți pentru că au pielița destul de subțire și se va găti ușor la cuptor.
Cartofii se taie rondele și se clătesc în mai multe ape pentru a ieși amidonul.
Citeste si: Gustul românesc, după rețete tradiționale
Se bagă la cuptor la 200 de grade, după 20 de minute cartofii se întorc cu ajutorul unei spatule pentru a se rumeni și pe cealaltă parte.
După alte 20 de minute cartofii sunt gata. Au o culoare aurie și un miros aparte.
Cartofi noi la cuptor
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi noi;
- 5 căței de usturoi;
- o rămurică de rozmarin proaspăt;
- o legătură de mărar;
- 100 g de unt;
- sare, piper negru măcinat — după gust.
Mod de preparare:
1. Folosind buretele de sârmă, curățați cartofii de coajă. Tăiați-i în jumătăți și fierbeți-i în apă ușor sărată și clocotindă până vor fi semipreparați (pe parcursul a 10 minute).
2.Apoi scurgeți apa din cratiță și uscați puțin cartofii. Transferați-i într-o tavă de copt. Adăugați usturoiul curățat și strivit cu cuțitul. Presărați-i cu sare și piper negru măcinat.
Citeste si: Ce se întâmplă în organismul tău când mănânci ceapa verde? Lista beneficiilor
3.Tăiați untul în cubulețe și puneți-l pe suprafața cartofilor. La sfârșit presărați-i cu rozmarinul mărunțit.
4.Coaceți cartofii timp de 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. În timpul preparării vă recomandăm să-i amestecați periodic.
5.Înainte
de servire presărați-i cu mărarul mărunțit.Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.