Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii
Dulceaţă de căpşuni. V-am pregătit o rețetă de dulceață de căpșuni delicioasă, după secretele bunicii! Iată rețeta pas cu pas!
Dulceaţă de căpşuni. A sosit vremea căpșunilor, cele mai bune fructe de primăvară. Dacă dorești să încerci o rețetă de dulceață de căpșuni ca la bunica acasă fără prea multe ore de fierbere, cu un sirop bine legat și extrem de gustoasă atunci vezi secretele rețetei cu care sigur nu o să dai greș.
Dulceața de căpșuni este ideală pentru micul dejun, cu unt, pâine prăjită, în clătite sau prăjituri.
Citeste si: Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară
Începeți cu, alegerea fructelor, deoarece contează foarte mult. Căpșunile trebuie să fie tari, sănătoase.
Un alt secret este că trebuie să folosești cantități egale de fruct curățat și zahăr. Apoi, se face un sirop din apă și zahăr care trebuie să fiarbă până la proba de fir.
Marginea cratiței trebuie ștearsă ca să nu se ardă zahărul.Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect
Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei
Recomandat ar fi să se lase dulceața de căpșuni după rețeta ca la bunica, să stea până a doua zi, acoperit cu un tifon ud sau un prosop. Astfel, fructele se lasă la fund, se confiază frumos, nu se face crustă deasupra și siropul se limpezește.
Așadar, a doua zi, fierbem din nou doar siropul pentru a se lega, și fructele le adăugați la sfârșit doar cât să dea în clocot. Apoi punem dulceața de căpșuni fierbinte în borcane curate, uscate și sterilizate.