Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

Dulceaţă de căpşuni. V-am pregătit o rețetă de dulceață de căpșuni delicioasă, după secretele bunicii! Iată rețeta pas cu pas!

Dulceaţă de căpşuni. A sosit vremea căpșunilor, cele mai bune fructe de primăvară. Dacă dorești să încerci o rețetă de dulceață de căpșuni ca la bunica acasă fără prea multe ore de fierbere, cu un sirop bine legat și extrem de gustoasă atunci vezi secretele rețetei cu care sigur nu o să dai greș.

Dulceața de căpșuni este ideală pentru micul dejun, cu unt, pâine prăjită, în clătite sau prăjituri.

Dacă vreţi să obţineţi o dulceaţă delicioasă și aromată, iată unul dintre secretele bunicii: spuma trebuie înlăturată de fiecare dată când se formează!

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii- Ingredinte

  • 1 kg căpșuni cântărite fără codițe
  • 1 kg zahăr
  • 250 ml apă
  • 3-4 felii de lămâie
  • vanilie (opțional)

Citeste si: Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii- Mod de preparare

Începeți cu, alegerea fructelor, deoarece contează foarte mult. Căpșunile trebuie să fie tari, sănătoase.

Un alt secret este că trebuie să folosești cantități egale de fruct curățat și zahăr. Apoi, se face un sirop din apă și zahăr care trebuie să fiarbă până la proba de fir.

Marginea cratiței trebuie ștearsă ca să nu se ardă zahărul.

Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

(sursa foto: PixaBay)

Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei

Recomandat ar fi să se lase  dulceața de căpșuni  după rețeta ca la bunica, să stea până a doua zi, acoperit cu un tifon ud sau un prosop.

Astfel, fructele se lasă la fund, se confiază frumos, nu se face crustă deasupra și siropul se limpezește.

Așadar, a doua zi, fierbem din nou doar siropul pentru a se lega, și fructele le adăugați la sfârșit doar cât să dea în clocot. Apoi punem dulceața de căpșuni fierbinte în borcane curate, uscate și sterilizate.

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...