Dulceaţă de căpşuni. A sosit vremea căpșunilor, cele mai bune fructe de primăvară. Dacă dorești să încerci o rețetă de dulceață de căpșuni ca la bunica acasă fără prea multe ore de fierbere, cu un sirop bine legat și extrem de gustoasă atunci vezi secretele rețetei cu care sigur nu o să dai greș.

Dulceața de căpșuni este ideală pentru micul dejun, cu unt, pâine prăjită, în clătite sau prăjituri.

Dacă vreţi să obţineţi o dulceaţă delicioasă și aromată, iată unul dintre secretele bunicii: spuma trebuie înlăturată de fiecare dată când se formează!

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii- Ingredinte

  • 1 kg căpșuni cântărite fără codițe
  • 1 kg zahăr
  • 250 ml apă
  • 3-4 felii de lămâie
  • vanilie (opțional)

Citeste si: Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii- Mod de preparare

Începeți cu, alegerea fructelor, deoarece contează foarte mult. Căpșunile trebuie să fie tari, sănătoase.

Un alt secret este că trebuie să folosești cantități egale de fruct curățat și zahăr. Apoi, se face un sirop din apă și zahăr care trebuie să fiarbă până la proba de fir.

Marginea cratiței trebuie ștearsă ca să nu se ardă zahărul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis: ”Am avut o discuție aprofundată cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”- stirileprotv.ro

Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei

Recomandat ar fi să se lase  dulceața de căpșuni  după rețeta ca la bunica, să stea până a doua zi, acoperit cu un tifon ud sau un prosop. Astfel, fructele se lasă la fund, se confiază frumos, nu se face crustă deasupra și siropul se limpezește.

Așadar, a doua zi, fierbem din nou doar siropul pentru a se lega, și fructele le adăugați la sfârșit doar cât să dea în clocot. Apoi punem dulceața de căpșuni fierbinte în borcane curate, uscate și sterilizate.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si