Astăzi este ultima zi de școală pentru elevii de clasa a VIII-a. Când începe Evaluarea Națională?

Elevii claselor a VIII-a încheie, astăzi, cursurile. Aceștia vor susține probele Evaluării Naţionale începând din 22 iunie.

Author: Alina Raducu vineri 11 iunie 2021 , 08:33

Astăzi este ultima zi de școală pentru elevii de clasa a VIII-a. Când începe Evaluarea Națională?
Astăzi este ultima zi de școală pentru elevii de clasa a VIII-a. Când începe Evaluarea Națională?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De asemenea, clasele a XII-a şi a XIII-a au încheiat cursurile de vinerea trecută, urmând să susțină examenul de Bacalaureat.

Pentru elevii din celelalte clase, şcoala va continua până în 25 iunie, atunci când va începe vacanţa de vară

Astfel, Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului şcolar 2020- 2021, prevede că elevii claselor a VIII-a vor încehia cursurile vineri, 11 iunie.

Totodată, astăzi este și ultima zi de înscriere pentru susţinerea Evaluării Naţionale, iar examenul va începe în 22 iunie.

Astăzi este ultima zi de școală pentru elevii de clasa a VIII-a. Când începe Evaluarea Națională?
Astăzi este ultima zi de școală pentru elevii de clasa a VIII-a. Când începe Evaluarea Națională?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: ”Ne putem aştepta la un val patru mai intens”. Ministrul Sănătăţii, avertisment pentru cei care NU se vaccinează

Ministerul Educaţiei a definit examenul de evaluare naţională drept ”modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial”.

Toți elevii, atât din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular au dreptul sa susţină examenul Evaluării Naționale fără taxă.

Citeste si: Incredibil: 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului au fost descoperite în România

Care sunt materiile la care elevii vor susține probele scrise pentru Evaluarea Națională?

Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor susţine probe scrise la Limba şi literatura română şi la Matematică, dar şi la Limba şi literatura maternă în anumite școli.

Potrivit Ministerului Educației, Evaluarea Națională va avea şi o etapă specială, din 28 iunie, pentru acei candidați care, conform certificatului medical, nu au putut participa în prima etapă.

Citeste si: Mega-surpriză după spectacolele-pilot din București și Cluj-Napoca. Câți români s-au infectat cu COVID-19

Astfel, elevii trebuie să știe că media obţinută la examenul național este un element important pentru admiterea în învăţământul liceal.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că repartizarea computerizată va avea loc la sfârşitul lunii iulie, anul acesta.

"Sunt neajunsuri impuse de criza sanitară. Nu pretindem că soluţiile sunt ideale, pentru că nu sunt ideale, întotdeauna pe parcursul acestei crize amfst nevoiţi să alegem soluia cea mai puţin dăunătoare", a mai adăugat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Țara care a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese COVID-19 din lume


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 17 iunie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE... Rezultate Loto 6 din 49 joi, 17 iunie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE Report de peste 5,83 milioane de euro la Joker!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
spotmedia.ro
Exclusiv  România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si