Astăzi vor fi inaugurate cabinetele medicale de asistenţă primară pentru refugiaţi la ROMEXPO

Cabinetele medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală din cadrul Centrului de Servicii Integrate pentru Refugiaţi de la ROMEXPO vor fi inaugurate, astăzi, de Ziua Mondială a Refugiaţilor, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Author: Diana Bostan luni 20 iunie 2022 , 08:31

rafila

Alexandru Rafila

[Sursa foto: Facebook- Alexandru Rafila]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Romexpo este cel mai mare centru de refugiați din țară, fiind dotat cu peste 2.000

de paturi, toalete și dușuri.

Astăzi vor fi inaugurate cabinetele medicale de asistenţă primară pentru refugiaţi la ROMEXPO

La inaugurare va fi prezent și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citeste si: Război în Ucraina, ziua 117. Rusia își intensifică atacurile asupra Ucrainei ca răspuns la aderarea acesteia la UE

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro

"În Bucureşti se află cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina, marea majoritate fiind femei şi copii. Cabinetul medical va furniza servicii de medicină de familie, ginecologie, planificare familială şi sănătatea reproducerii.

Cabinetul de consiliere psihologică va furniza servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie individuală şi de grup. Cele două cabinete au fost înfiinţate cu sprijinul Biroului OMS din România, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii. Au fost elaborate mai multe materiale de informare despre utilizarea antibioticelor şi vaccinare, despre drepturile pacienţilor privind serviciile medicale. Acestea vor fi disponibile în limbile ucraineană, română şi engleză şi vor fi puse la dispoziţia refugiaţilor", precizează Ministerul Sănătăţii.

Rușii încearcă să cucerească sudul şi estul Ucrainei

Duminică, 19 iunie, Parlamentul Ucrainei adoptă o lege ce interzice difuzarea la televizor și radio a muzicii artiștilor ruși, dar și cumpărarea de cărți din statele Rusia, Belarus sau teritoriile ucrainene ocupate deja Crimeea și Donbas. Astfel, o licență specială va fi necesară pentru importurile de cărți scrise în limba rusă.

Citeste si: Șeful diplomaţiei europene Josep Borrell: „Rusia pune lumea în pericol de foamete prin blocarea exporturilor de cereale din Ucraina”

Artiștii care au decis să condamne public invazia rusă în Ucraina vor fi exceptați de la noua lege dată de ucraineni, fiind creată „o listă albă” cu oameni care s-au dezis de politicile lui Vladimir Putin.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si