Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române. A fost blocat accesul utilizatorilor

Site-ul oficial al Poliţiei Române a fost vizat, sâmbătă, de un atac cibernetic. Atacatorii nu au compromis, însă, funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci au blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Author: Alina Raducu sâmbătă 30 aprilie 2022 , 19:25

Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române. A fost blocat accesul utilizatorilor

Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române. A fost blocat accesul utilizatorilor

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei.

Atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, a anunțat, sâmbătă, Poliţia Română.

Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române. Atacatorii au blocat accesul utilizatorilor

Aceeași sursă a mai precizat că site-ul instituţiei conţine doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale Poliţiei Române.

Citeste si: Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a fost subiectul unui atac de tip DDoS

”Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliţiei Române. Vom reveni cu detalii imediat ce situaţia va fi remediată”, au mai trasmis poliţiştii.

Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române. A fost blocat accesul utilizatorilor

Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române. A fost blocat accesul utilizatorilor

Grupul de hackeri pro-ruşi, Killnet, a avertizat că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe lista acestora fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri.

Hackeri pro-ruşi Killnet au amenințat că vor ataca aproape 300 de site-uri din România

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet, care a revendicat deja mai multe atacuri care au avut loc în ultimele zile asupra unor site-uri oficiale din România, ameninţă, sâmbătă, că vizează alte aproape 300 de site-uri.  

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Hakerii au în vizor instituţii publice importante, redacţii de presă, hoteluri, pensiuni, site-uri de rezervări şi partide politice.  

Citeste si: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „În Donbas, ocupanţii fac tot posibilul pentru a elimina orice viaţă din acest teritoriu''

Printre instituţiile ale căror site-uri sunt vizate sunt Guvernul, Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, MAI, dar şi ANAF, Jandarmeria Română sau STS.  

În acest caz, specialiştii au făcut o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi.  

”Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcţionării normale a paginilor web, a reţelelor şi sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât şi pentru cele care aparţin entităţilor de stat sau private. DNSC face aceste recomandări în contextul în care o grupare de criminalitate cibernetica a publicat pe canalul de Telegram propriu informaţia că s-ar afla în spatele mai multor atacuri şi, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituţii, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ţinte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS)”, au anunțat autorităţile. 

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

Citeste si: Serghei Lavrov: Rusia nu consideră că este în război cu NATO din cauza Ucrainei

Conform acestora, ”obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor şi a serviciilor web, distrugerea reputaţiei şi panicarea utilizatorilor din România”.  

Totodată, directoratul Naţional de Securitate Cibernetică face apel la calm şi la vigilenţa tuturor utilizatorilor în mediul online, în această perioadă. Expertii DNSC recomandă monitorizarea atentă și implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI