Atacuri cibernetice repetate asupra website-urilor CN Aeroporturi Bucureşti. Nu s-au înregistrat pierderi de informaţii

În ultimele zile, website-urile Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti au fost supuse la atacuri cibernetice repetate, ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zilei de 2 mai 2022, funcţionarea website-ului bucharestairports.ro, a anunțat luni, biroul de presă al CNAB.

În cursul ultimelor zile, serverele website-urilor Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti au fost supuse la atacuri cibernetice repetate. Atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zile de 2 mai 2022, funcţionarea website-ului bucharestairports.ro, se arată în comunicat. 

Atacuri cibernetice repetate asupra website-urilor Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti

CNCAB mai spune că pentru câteva ore, acest site a fost inaccesibil publicului dar, începând cu dimineaţa aceleiaşi zile, funcţionarea normală a fost restabilită prin colaborarea între specialiştii CNAB şi cei ai firmei care asigură găzduirea şi

mentenanţa lui.

Nu s-au înregistrat pierderi de informaţii şi nu a fost afectat serverul de e-mail, mai precizează CNCAB. 

Citeste si: Atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române. A fost blocat accesul utilizatorilor

Reamintim că recent, grupul de hackeri pro-ruşi, Killnet, a avertizat că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe lista acestora fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri.

Atacuri cibernetice repetate asupra website-urilor CN Aeroporturi Bucureşti. Nu s-au înregistrat pierderi de informaţii

Atacuri cibernetice repetate asupra website-urilor CN Aeroporturi Bucureşti. Nu s-au înregistrat pierderi de informaţii

(sursa foto: PixaBay)

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet a amenințat că va ataca aproape 300 de site-uri din România

Hakerii au în vizor instituţii publice importante, redacţii de presă, hoteluri, pensiuni, site-uri de rezervări şi partide politice.  

Printre instituţiile ale căror site-uri sunt vizate sunt Guvernul, Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, MAI, dar şi ANAF, Jandarmeria Română sau STS.

 

În acest caz, specialiştii au făcut o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi.  

Citeste si: Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a fost subiectul unui atac de tip DDoS

”Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcţionării normale a paginilor web, a reţelelor şi sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât şi pentru cele care aparţin entităţilor de stat sau private.

DNSC face aceste recomandări în contextul în care o grupare de criminalitate cibernetica a publicat pe canalul de Telegram propriu informaţia că s-ar afla în spatele mai multor atacuri şi, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituţii, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ţinte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS)”, au anunțat autorităţile. 

Totodată, directoratul Naţional de Securitate Cibernetică face apel la calm şi la vigilenţa tuturor utilizatorilor în mediul online, în această perioadă. Expertii DNSC recomandă monitorizarea atentă și implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice. 

Autoritățile mai precizează că, masurile de securitate cibernetica sunt incluse în ghidul care poate fi accesat şi descărcat de aici  https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021.

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...