Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii Jill Biden va veni în România

Prima doamnă a SUA, Jill Biden va vizita România şi Slovacia în această săptămână, pentru a-şi aduce sprijinul faţă de familiile ucrainene strămutate, care au fugit din fața invaziei rușilor.

Author: Alina Raducu luni 02 mai 2022 , 08:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prima doamnă a SUA va pleca, joi, de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala Bucureşti.

Prima doamnă a SUA, Jill Biden vine în România

Astfel, la Bucureşti, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului României, precum şi cu lucrători umanitari.

România are în prezent cel mai mare aflux de refugiaţi ucraineni după declanșarea invaziei Rusiei (după Polonia), cu sute de mii de ucraineni trecând graniţa în ţară de când a început războiul în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, informează CNN.

Citeste si: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „În Donbas, ocupanţii fac tot posibilul pentru a elimina orice viaţă din acest teritoriu''

Jill Biden, profesor de colegiu, va petrece, de asemenea, timp la Bucureşti cu cadre didactice care predau copiilor ucraineni strămutaţi.

Citeste si: „M-am plictisit de tine și de emisiunea asta!”. Bianca izbucnește în lacrimi după ce este chemată de Radu în camera roșie! Aflați de la ce a pornit totul mâine, 26 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Sâmbătă seară, Biden va călători la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţii ucraineni. Biden îi va saluta şi pe localnicii slovaci care şi-au deschis casele familiilor din Ucraina care caută refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, conform UNHCR.

Citeste si: Ucraina a atacat din nou Insula Şerpilor. Mai multe sisteme antiaeriene au fost distruse

Așadar, Jill Biden îşi va încheia călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membrii guvernului slovac înainte de a pleca în Statele Unite.

Această călătorie va fi cea de-a doua călătorie în străinătate a primei doamne. În iulie, ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere a Olimpiadei

Citeste si: Papa Francisc vede războiul din Ucraina drept un „regres macabru al umanităţii”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si