VIDEO - Atenție! Polițiștii din Capitală vor trece de la amenzi la ridicarea mașinilor care parchează în locuri interzise
Poliția locală din fiecare sector a pornit o adevărată vânătoare a șoferilor care parchează în stațiile de autobuz sau în alte locuri interzise. Deocamdată, sunt date amenzi destul de mari, dar cât de curând, se va trece la ridicarea mașinilor! Primăriile de Sector nu erau pregătite de schimbarea legii si nu au rampe pentru ridicări auto.

Atenție! Polițiștii din Capitală vor trece de la amenzi la ridicarea mașinilor care parchează în locuri interzise
[Sursa foto: PixaBay]In articol:
Agenții de la poliția locală nu mai vor să audă de acum din partea șoferilor scuze ca: "Iertați-mă! Am greșit!".
5 autoturisme pentru fiecare loc de parcare
Un domn pe care l-am întâlnit astăzi în București avea treabă la un spital din apropiere. Nu a găsit repede loc de parcare, așa că și-a lăsat mașina unde a găsit un petic de drum liber, adică exact în stația de autobuz.
Potrivit unei hotărâri recente de Consiliu a Primăriei Generale, polițiștii ar fi trebuit să ridice mașina domnului Tănase. Însă, pentru început, agenții doar îi amendează pe șoferii care nu respectă legea. Pentru faptul că a parcat neregulamentar, domnul Tănase a primit o amendă de aproape 300 de lei.
Citeste si: Amenzi rovinietă 2022: Noile schimbări din Codul Rutier
În Capitală se bat 5 autoturisme pe un singur loc de parcare, conform unor statistici în care sunt luate în calcul doar mașinile înmatriculate în București, fără cele care tranzitează.
Citeste si: VIDEO| Șoseaua de pe domeniul schiabil din Predeal, plină de cratere. Ce spun autoritățile
Cu toate astea, municipalitatea vrea străzile și trotuarele, libere.
Primăriile au fost luate pe nepregătite
Până acum, Compania Municipală de management a traficului se ocupa de ridicarea mașinilor pe marile bulevarde. Însă aceasta a intrat în insolvență, așa că treaba a trecut în curtea primăriilor de sector, care au fost luate pe nepregătite.
Sectorul 3, de pildă, are o singură rampă de ridicări auto. Sectoarele 1, 2 și 6 au câte 4 platforme, dar multe se află în service.
Citeste si: Tot ce trebuie să știe șoferii din România. Noua lege care îi lasă fără 550 de lei dacă nu sunt atenți
Din momentul în care Primăriile de sector vor avea și rampe, ca să pună în aplicare hotărârea de Consiliul General, șoferii lăsați fără mașini vor trebui să scoată sume importante din buzunar ca să le recupereze.
Între 500 și 620 de lei variază costurile de recuperare în funcție de tonajul mașinii, iar pentru fiecare zi în care autoturismul se află în depozit, trebuie să plătiți o taxă de 150 de lei.
În acest moment, există 4 depozite ale primăriei unde sunt duse mașinile ridicate de pe stradă. Acestea se află în sectoarele 1,2 3 și 6. Conform legii, mașinile pot sta în depozit cel mult 6 luni.
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.