Vremea rea lovește din nou România! ANM a emis un cod galben de ploi, grindină și vijelii care vizează 20 de județe. Avertismentul intră în vigoare miercuri, la ora 10:00 în regiuni din Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și din zona Carpaților Occidentali. Codul galben este valabil până joi, la ora 10:00.  

avertizare anm, avertisment ploi, vijelii, furtuna

Harta zonelor afectate de ploi și vijelii. 

[Sursa foto: meteoromania.ro]

„Începând de miercuri ora 10.00 până joi la ora 10.00,

în Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, informează ANM.

Hidrologii au emis miercuri dimineață și o avertizare cod galben de inundații, care este valabilă pe mai multe râuri din Hunedoara, Arad și Bihor. Această avertizare este valabilă până miercuri, la ora 12:00.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Bombă meteo în Italia. Trenuri aruncate de pe șine: ”Mă tem că lucrurile s-ar putea agrava”

În unele zone va apărea și ceața, în special miercuri dimineața, anunță Centrul Infotrafic. Pe unele drumuri din jumătatea sud-vestică a țării se circulă cu carosabil umed, pe ploaie torențială în anumite zone. Pe mai multe șosele din Constanța, Galați și Tulcea vizibilitatea este redusă sub 200 de metri.

„Pentru evitarea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi drum, asigurându-se bine înainte de fiecare manevră efectuată, să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, inclusiv luminile de ceaţă în zonele unde este prezent acest fenomen, să semnalizeze orice intenţie de schimbare a direcţiei,

să păstreze în mers o distanţă regulamentară între autovehicule şi să evite orice manevră riscantă, adoptând o conduită responsabilă pe tot parcursul traseului”, recomandă poliţiştii.

Citește și: A fost rezolvat misterul celor 31 de piramide din Egipt. Savanții au scanat sub deșert: "Sunt râuri îngropate și structuri antice”

avertizare anm, avertisment ploi, vijelii, furtuna

Codul galben intră în vigoare miercuri, la ora 10:00.

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si