Atenţionare MAE: În Bulgaria se menţin codurile portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, unde marţi şi miercuri se menţin codurile portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare emise pentru mai multe regiuni.

Author: Alina Raducu luni 11 ianuarie 2021 , 19:33

Atenţionare MAE: În Bulgaria se menţin codurile portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare
Atenţionare MAE: În Bulgaria se menţin codurile portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, a fost emisă o atenționare de Cod portocaliu de ploi abundente pentru regiunile Smolian, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol şi Burgas, cu precipitaţii de până la 35-65 mm,

Cod galben de ploaie pentru regiunile Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Târgovişte, Şumen şi Varna, cu precipitaţii de până la 20-35 mm; Cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare şi formare de polei în următoarele regiuni: Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vraţa, Montana şi Vidin.

Atenţionare de călătorie MAE pentru Bulgaria 

" În acest context, autorităţile bulgare recomandă atenţie sporită în trafic, adaptarea vitezei, echiparea autovehiculelor pentru circulaţie în condiţii de iarnă, respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol", transmite MAE.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la regimul vamal, la intrarea în Republica Bulgaria dinspre Republica Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din Bulgaria www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la starea vremii pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop.

Atenţionare MAE: În Bulgaria se menţin codurile portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare
Atenţionare MAE: În Bulgaria se menţin codurile portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare

Citeste si: MAE: „România s-a alăturat demersului comun al unor state membre UE”

Ministerul Afacerilor Externe recomandă asistenţă consulară la următoarele numerele de telefon, cât și consultarea paginilor oficiale de Internet MAE

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro/node/51904, http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteolaram.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeste si: Anunț MAE! Noi restricții impuse la intrarea în Turcia


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si