Ministrul Economiei facilitează accesul investitorilor francezi pe piaţa românească

Ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului, Claudiu Năsui, s-a întâlnit luni cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, ocazie cu care şi-a exprimat determinarea de a facilita accesul investitorilor francezi pe piaţa românească prin accelerarea debirocratizării şi asigurarea unui cadru legislativ predictibil, favorabil iniţiativelor antrenoprenoriale.

Alina Raducu, luni 11 ianuarie 2021 , 18:54

Ministrul Economiei facilitează accesul investitorilor francezi pe piaţa românească
Ministrul Economiei facilitează accesul investitorilor francezi pe piaţa românească
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului, Claudiu Năsui, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Agenda discuţiilor s-a concentrat asupra priorităţilor noii Foi de parcurs a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, semnat în luna octombrie a anului trecut. Partenerii de dialog au convenit continuarea şi actualizarea acestora în vederea consolidării relaţiilor dintre Franţa şi România şi a diversificării cooperării bilaterale şi la nivel european”, a anunțat ministerul.

Ministrul Economiei vrea să faciliteze accesul investitorilor francezi pe piaţa românească

Ministrul Claudiu Năsui a apreciat prezenţa economică franceză şi interesul companiilor franceze de a investi în România, exprimat şi de către reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa-România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF), cu prilejul vizitei guvernamentale române la Paris din toamna anului trecut.

”Ministrul Năsui şi-a exprimat determinarea de a facilita accesul investitorilor francezi pe piaţa românească prin accelerarea debirocratizării şi asigurarea unui cadru legislativ predictibil, favorabil iniţiativelor antrenoprenoriale. Cei doi oficiali au convenit continuarea dialogului cu investitorii francezi la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii ai acestora, pentru a analiza oportunităţi concrete de investiţii pentru companiile franceze în România în domenii de interes comun”, mai transmite ministerul.

Citeste si: ANAF le trimite scrisori celor cu datorii la stat. Ce surpriză au restanțierii

La reuniune au participat mai mulți directori și consilieri

La reuniune au participat şi Diana Codău, director general al Direcţiei Generale Comerţ Exterior, Savian Boroancă, consilier ministru, şi Pierre Lignot, consilier economic al Ambasadei Franţei.

În primele 9 luni ale anului 2020, volumul schimburilor bilaterale a fost de 5,64 miliarde euro, în scădere cu 16,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, din care exporturile 2,94 miliarde euro, iar importurile 2,7 miliarde euro.

Balanţa comercială a înregistrat un excedent pentru România de 232,26 milioane euro, în scădere de la 392,18 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului 2019. Aceste scăderi se datorează crizei generate de COVID-19.

Citeste si: Anunț înfricoșător despre banii românilor. Gaura la buget e uriașă în anul pandemiei


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 16 ianuarie –Prima parte-... Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 16 ianuarie –Prima parte- VIDEO. Marinescu, jigniri la adresa unei concurente: „Poate îi faci cadou un șampon, e cam nespălată pe cap!”
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere... Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si