Atenționare MAE: Persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte un test PCR negativ COVID-19

Atenționare MAE: Persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte un test PCR negativ COVID-19

Atenționare MAE: Persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte un test PCR negativ COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe anunță că toate persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte, din 10 februarie, ora 00.00, rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. „Măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” şi efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile. Perioada de carantină poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Republica Austria”, mai precizează instituţia.

În continuarea informaţiilor privind condiţiile de călătorie în Republica Austria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile austriece au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Austria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 10 februarie 2021, ora 00:00 şi se vor aplica până la data de 28 februarie 2021.

Atenționare MAE pentru românii care vor să ajungă în Austria

Astfel, începând cu data de 10 februarie 2021, toate persoanele care călătoresc în Republica Austria trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul austriac, rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. În situaţia în care testul pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen) nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat în cel mult 24 de ore de la data intrării pe teritoriul Republicii Austria.

Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conţină: numele şi prenumele persoanei testate, data naşterii, data şi ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ştampila instituţiei de testare sau codul de bare, respectiv codul QR”
, arată un comunicat de presă al MAE.

Ministerul precizează că „măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit

„Pre-Travel-Clearance – PTC” şi efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile. Perioada de carantină poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Republica Austria”.

MAE aminteşte că documentul denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” este disponibil la pagina de internet: https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html.

Călătorii trebuie să prezinte confirmarea înregistrării online, în format electronic sau tipărit.

În situaţia în care nu este posibilă înregistrarea online, în mod excepţional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat şi semnat olograf.

Citeste si: Cine sunt românii care NU pot face al doilea vaccin anti-COVID. Anunțul oficial

Formularul, disponibil în limba germană sau engleză, poate fi descărcat la:

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_52/COO_2026_100_2_1833004.html;

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_52/COO_2026_100_2_1833005.html.

De asemenea, MAE aminteşte că tranzitul este permis în regim permanent, fără oprire (înnoptare) pe teritoriul Republicii Austria, fără aplicarea măsurii de carantină/izolare sau test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dacă deplasarea spre statul de destinaţie este justificată credibil. Autorităţile pot solicita prezentarea unor documente care să asigure intrarea în statul de destinaţie: acte de domiciliu, rezidenţă, drept de şedere, contract de muncă sau orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51901 şi www.viena.mae.ro.

Citeste si: Bilanțul TRIST al zilei: 2.580 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă în secțiile ATI din țară


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...