Un asteroid ar lovi Terra în maximum șase luni. Scenariul anunțat de NASA

NASA a făcut recent un exercitiu pornind de la o idee ipotetică: Un asteroid se îndreptă spre Pământ în maximum șase luni. Alexandru Mironov a vorbit despre declarațiile făcute de NASA.

Author: Georgiana Balaban joi 27 mai 2021 , 17:15

ateroidul care va lovi planeta pământ
Imagini cu asteroidul care va lovi planeta.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În mai puțin de șase luni, Terra ar putea fi lovită de un asteroid- așa sună scenariul. Alexandru Mironov a explicat scenariul creat de NASA pentru această situație.

Citeste si: Misterul monolitilor elucidat: vin Meteoritzi

Experții NASA au făcut un scenariu pornind de la o idee în care un asteroid ar lovi planeta noastră.

De curând, NASA a expus un plan în cazul în care află că în mai puțin de șase luni Terra ar putea fi lovită de un asteroid. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că ar fi o perioadă de timp prea scurtă pentru a opri asteroidul, astfel tragedia s-ar produce inevitabil.

Citeste si: Noua boală care face ravagii. Ce este „ciuperca neagră” sau mucormicoza

Alexandru Mironov, scriitor de SF, a declarat că nu e doar scenariul unui film, ci scenariu pentru zeci de asemenea filme.

Ce a transmis Alexandru Mironov

„Trebuie să vă spun că Organizația Națiunilor Unite este bine pusă la punct în ideea asta, ei sunt un comitet special de apărare împotriva intrușilor din spațiul cosmic- prietenul nostru Dumitru Dorin Prunariu a fost președintele acestui comitet o perioadă- au prezentat diferitele tehnologii care ar putea fi puse la punct. Ele pot fi: o explozie atomică, o bombă la mare distanță va exploda, dar se va rupe în bucăți asteroidul care vine și nu știm totuși care din bucăți va veni pe Pământ. A doua soluție este să construim motoare de rachetă instalate pe rachete, care să preîntâmpine, să ajungă înainte obiectului cosmic care vine spre noi și să cârmească, pur și simplu să-l devieze. Acestea sunt principalele metode.", a explicat Miranov în direct la o emisiune Tv.

Citeste si: Profețiile lui Nostradamus pentru 2021: Scenariul apocaliptic care dă fiori întregii planete

ateroidul care va lovi planeta pământ
Asteroidul care va lovi planeta în maximum șase luni.[Sursa foto: PixaBay]

Scriitorul de SF a transmis că acest lucru s-a întâmplat și în urmă cu 65 de milioane de ani. „Sărmanii dinozauri acum 65 de milioane de ani, să zicem că aveau un gram de rațiune, s-au trezit în fața unei asemenea situații: un asteroid de câțiva kilometri a venit, a izbit Pământul, au izbucnit vulcanii și s-a schimbat cu totul felul în care viața se desfășura pe Pământ. Suntem încă la început, încă în copilărie", a declarat scriitorul de SF.

Citeste si: Când are loc „Superluna sângerie”? Unde putem vedea singura eclipsă totală de lună din 2021

În cadrul aceleiași emisiuni, Mironov a explicat și experiența lui din California. Alături de Dumitru Prunariu a asistat la o întâlnire a trei astronauți. Ei doreau să convingă americani bogați să ofere bani pentru a construi o hartă a acestor obiecte periculoase. Prin urmare cei trei astronauți au obținut banii, iar acum se încearcă construirea potențialelor hărți.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si